جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی پیشینه نقد و نظریه پردازی ادبی در ایران

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش نقد توسط شاهدخت با نام پیشینه نقد و نظریه پردازی ادبی در ایران ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 200 بازدید, 11 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش نقد
نام موضوع پیشینه نقد و نظریه پردازی ادبی در ایران
نویسنده موضوع شاهدخت
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط شاهدخت
موضوع نویسنده

شاهدخت

سطح
10
 
دستیار معاونت
پرسنل مدیریت
دستیار معاونت
مدیر ارشد
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Jun
12,840
39,208
مدال‌ها
25
اما این نقد فرمالیستی یک تفاوت اساسی با «فرمالیسم روسی» دارد. کار فرمالیست های روس کشف قواعد ساختاری فرم های ادبی بود. آنها ادبیات را از جهت شکل بررسی کردند و به یک سری استنتاج های کلی رسیدند که حقیقتاً مشابه همان کاری است که مارکس در حوزه ماتریالیسم تاریخی کرد یا ولادیمیر پراب در ریخت شناسی قصه های عامیانه، یا داروین، فروید، اینشتین و دیگر دانشمندان در حوزه علمی خود. در حالی که فرمالیسم ایرانی که به آن اشاره شد تنها به توضیح قواعد مربوط به قافیه، عروض و انواع فوت و فن ها و صنایع شعری اکتفا کرده است.
 
موضوع نویسنده

شاهدخت

سطح
10
 
دستیار معاونت
پرسنل مدیریت
دستیار معاونت
مدیر ارشد
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Jun
12,840
39,208
مدال‌ها
25
با این حال این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که برخی از این آثار چنانچه با نگرشی انتقادی مورد مطالعه قرار گیرند بعضاً حرف های مهمی برای گفتن دارند که از آن میان می توان به کتاب «اسرارالبلاغه» عبدالقاهر جرجانی اشاره کرد که بحث های دقیقی درباره استعاره و تمثیل و تشبیه و چگونگی ساخته شدن آنها در زبان (که بی شباهت به دیدگاه زبان شناسان امروز و فرمالیست های روس نیست) مطرح کرده است. از این رو در ادامه این جستار، تامل بیشتر بر آن ضروری است.
 
بالا پایین