جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی چند نکته کوتاه درباره: راوی، تخیل، پیرنگ، داستان کارآگاهی، پایان بندی رمان

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته ژانر ها توسط آریانا با نام چند نکته کوتاه درباره: راوی، تخیل، پیرنگ، داستان کارآگاهی، پایان بندی رمان ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 210 بازدید, 5 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته ژانر ها
نام موضوع چند نکته کوتاه درباره: راوی، تخیل، پیرنگ، داستان کارآگاهی، پایان بندی رمان
نویسنده موضوع آریانا
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط آریانا
موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
3,431
12,574
مدال‌ها
6
یک/ راوی اول شخص خوبه یا سوم شخص؟
بستگی به نوع داستان دارد. اما در کل راوی اول شخص صمیمیت و باورپذیری بیشتری دارد و مهمترین محدودیتش این هست که نمی تواند از جاهایی که نرفته یا چیزهایی که ندیده حرف بزند. اما راوی سوم شخص (دانای کل) این محدودیت را ندارد و می تواند طبق منطق داستان به هر جایی برود و درباره هر چیزی اطلاعات بدهد. بنابراین این شما هستید که بنابر مزیت ها و محدودیت ها و داستانی که می نویسید باید نوع راوی را انتخاب کنید.
 
موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
3,431
12,574
مدال‌ها
6
دو/ منظور از تخیل و خیالی چیست؟ تخیل یعنی هر آنچه که در دنیای واقعی یا وجود ندارد یا امکان رخ دادنش نیست. یا حداقل تا کنون مشاهده نشده و کسی روی دادنش را ندیده. مثلا چون کسی تا به حال اسب شاخداری ندیده برای همین موجودی خیالی است. اگر روزی کاشف به عمل آمد که در یک جای پرت و دور افتاده ای همچین موجودی رویت شده دیگر خیالی نخواهد بود. یا اگر کسی به ورد و جادویی دست پیدا کرد و بدون هیچ وسیله ای به پرواز درآید. بنابراین منظور از "تخیلی" چیزی هست که فقط به مدد قوه ی خیال آدمی خلق شده است و مابه ازایی در جهان واقعی ندارد. بعضی چیزها هم هستند که در جهان واقع رخ نداده اند اما ما در خیال می سازیم و امکان رخ دادن آنها در واقعیت هم وجود دارد و امر محالی نیست. همه ی داستان های نوشته شده از جنبه ای خیالی هستند. یعنی واقعا به صورت کلی یا جزئی روی نداده اند اما روی دادن آنها محال هم نیست و ما با قوه تخیل بر روی کاغذ آنها را امکان پذیر می کنیم.
 
موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
3,431
12,574
مدال‌ها
6
سه / سوژه ی داستان های کارآگاهی را از کجا می شود پیدا کرد؟ سوژه داستان کارآگاهی را معمولا از پرونده های پلیس یا خبرهای حوادث روزنامه ها می توان پیدا کرد. راه اول شاید برای همه میسر نباشد اما می توان از صفحات حوادث روزنامه ها کلی ایده گرفت. البته این ایده ها نیاز به کار و پرورش دارند. چون فقط یک خط داستانی بیرونی به شما می دهد. این شما هستید که باید باقی جوانب آن را با قوه خیال خود بسازید.
 
موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
3,431
12,574
مدال‌ها
6
چهار/ چگونه تخیل خود را به داستان تبدیل کنیم؟ تخیل رو با روایت و توصیف جز به جز می توان به داستان تبدیل کرد و اون رو در جهان داستان حاضر کرد. هر چه که خیال بکنیم یا یک تصویر ثابت خواهد بود یا متحرک. تصاویر ثابت رو توصیف می کنیم و تصاویر متحرک رو که یک عمل رو بیان می کنه روایت می کنیم. حاصل جمع اینها میده یک داستان.
 
موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
3,431
12,574
مدال‌ها
6
پنجم / پیرنگ چیه؟ پیرنگ مفهوم گسترده ای هست. به طور خلاصه و در ساده ترین تعریف: ساختار علی و معلولی حوادث داستان رو میگن پیرنگ. یعنی هر حادثه ای معلول حوادث قبل از خودش و علت حوادث بعد از خودش هست. داستان یا ماجرا، تسلسل حوادث هست، یعنی یکسری حوادث که از پی هم اتفاق می افتند. اما پیرنگ علت وقوع این حوادث هست. در انگلیسی به پیرنگ Plot پلات گفته می شه که اون رو پیرنگ، طرح، طرح و توطئه و پلات هم ترجمه کرده اند.
 
موضوع نویسنده

آریانا

سطح
5
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
3,431
12,574
مدال‌ها
6
ششم / ویژگی های یک پایان خوب چیه؟ پایان خوب، پایانی هست که در درجه اول منطقی باشه و حاصل اتفاقات پیش از خودش باشه و داستان به صورت طبیعی به اون نقطه برسه. و دیگه اینکه قابل پیشبینی برای مخاطب نباشه. یعنی در عین اینکه باور پذیر هست کلیشه ای و پیش پا افتاده و قابل حدس نباشه یا حداقل طوری نباشه که خواننده با خوندن شروع داستان تا آخر اون رو حدس بزنه. نکته آخر هم اینکه باید در ذهن مخاطب ماندگار باشه. - این نکات رو از بین پرسش و پاسخ های مطرح در سایت خانه رمان گلچین کردم.
 
بالا پایین