جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.

آموزشی چگونه دلنویس خوبی شویم؟!

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش‌های ادبی توسط STARLET با نام چگونه دلنویس خوبی شویم؟! ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 73 بازدید, 25 پاسخ و 4 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش‌های ادبی
نام موضوع چگونه دلنویس خوبی شویم؟!
نویسنده موضوع STARLET
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط yeganeh2025

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
برای تمرین زبان تصویر، می‌توانی از طبیعت، اشیاء روزمره، یا حتی بدن خودت الهام بگیری. مثلاً «دستم سرد بود، مثل دل کسی که سال‌هاست منتظر است.» یا «چشم‌هایم خسته بودند، مثل چراغی که بی‌دلیل روشن مانده.» این تصاویر، احساس را ملموس‌تر و تأثیرگذارتر می‌کنند. دلنویس خوب کسی است که بتواند احساس را به تصویر تبدیل کند.

• تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: Ela

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
ریتم و موسیقی در دلنویسی

دلنوشته‌ها، حتی اگر شعر نباشند، اغلب ریتم دارند. ریتم یعنی آهنگ جمله‌ها، مکث‌ها، تکرارها، و نحوه‌ی چینش واژه‌ها. یک دلنوشته‌ی خوب، نه فقط از نظر معنایی، بلکه از نظر شنیداری نیز دلنشین است. مثلاً تکرار یک جمله یا واژه می‌تواند تأکیدی احساسی ایجاد کند: «دلم گرفته... دلم گرفته... دلم گرفته...» این تکرار، حس را تقویت می‌کند.

• تایید

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
برای ایجاد ریتم، می‌توانی از جمله‌های کوتاه و بلند، مکث‌های عمدی، یا حتی چینش بصری واژه‌ها استفاده کنی. دلنویسی با ریتم، مثل نواختن یک ساز است؛ هر واژه، یک نت، و هر جمله، یک ملودی. اگر با موسیقی بنویسی، یا هنگام نوشتن به آهنگی گوش بدهی، ریتم نوشته‌ات طبیعی‌تر و احساسی‌تر خواهد شد.

• تایید

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
دلنویسی و خاطره‌نگاری احساسی

خاطرات، گنجینه‌ای از احساسات‌اند. دلنویسی می‌تواند از دل یک خاطره بیرون بیاید؛ خاطره‌ای از کودکی، از یک سفر، از یک نگاه، یا حتی از یک لحظه‌ی سکوت. اما مهم این است که خاطره را نه به شکل گزارشی، بلکه به شکل احساسی بنویسی. مثلاً به جای گفتن «به پارک رفتم»، بنویسی «قدم‌هایم روی برگ‌های زرد پاییزی صدایی داشتند که انگار خاطره‌ی رفتن کسی را زمزمه می‌کردند.»

• تایید

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
در دلنویسی، خاطره باید با حس همراه باشد. حتی خاطرات تلخ، اگر با صداقت و ظرافت نوشته شوند، می‌توانند زیبا و تأثیرگذار باشند. دلنویس خوب کسی است که بتواند خاطره‌ای ساده را به تجربه‌ای مشترک تبدیل کند؛ تجربه‌ای که مخاطب با آن هم‌ذات‌پنداری کند و بگوید: «من هم این را حس کرده‌ام.»

• تایید

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
دلنویسی و مخاطب خیالی

یکی از تکنیک‌های مؤثر در دلنویسی، نوشتن برای مخاطب خیالی است. مخاطبی که ممکن است وجود نداشته باشد، اما حضورش در ذهن نویسنده واقعی است. این مخاطب می‌تواند یک دوست، یک معشوق، یک نسخه‌ی دیگر از خودت، یا حتی کسی باشد که هرگز ندیده‌ای. نوشتن برای او، باعث می‌شود احساساتت جهت‌دار شوند و نوشته‌ات صمیمی‌تر و شخصی‌تر باشد.

• تایید

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
وقتی برای مخاطب خیالی می‌نویسی، زبانت خودمانی‌تر می‌شود، جمله‌هایت صادقانه‌تر، و واژه‌هایت بی‌پیرایه‌تر.
این نوع دلنویسی، مثل نوشتن یک نامه‌ی بی‌پاسخ است؛ نامه‌ای که شاید هیچ‌وقت خوانده نشود، اما نوشتنش، خود نوعی رهایی است. مخاطب خیالی، آینه‌ای است برای دیدن خودت در واژه‌ها.

• تایید

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
دلنویسی و طبیعت به‌عنوان استعاره

طبیعت، منبعی بی‌پایان از استعاره‌ها و تصاویر احساسی است. دلنویس خوب کسی است که بتواند از باران، درخت، پرنده، یا حتی خاک، برای بیان احساساتش استفاده کند.
مثلاً «دلم مثل درختی بود که سال‌هاست کسی زیر سایه‌اش ننشسته» یا «باران می‌بارید، انگار آسمان هم دلش گرفته بود.»
استفاده از عناصر طبیعی، نوشته را زنده‌تر و ملموس‌تر می‌کند. مخاطب با این تصاویر ارتباط برقرار می‌کند، چون آن‌ها را دیده، حس کرده، و تجربه کرده است. دلنویسی با استعاره‌های طبیعی، نه تنها زیباست، بلکه جهانی است؛ چون احساسات انسانی را با زبان طبیعت بیان می‌کند.

• تایید

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
دلنویسی و تضادهای احساسی

زندگی پر از تضاد است: عشق و نفرت، امید و ناامیدی، شادی و غم. دلنوشته‌ای که این تضادها را در خود داشته باشد، واقعی‌تر و عمیق‌تر است. مثلاً «دوستش داشتم، حتی وقتی ازش متنفر بودم» یا «خندیدم، اما اشکم داشت می‌ریخت.» این جمله‌ها، پیچیدگی احساسات انسانی را نشان می‌دهند.
دلنویس خوب، از تضاد نمی‌ترسد. او می‌داند که احساسات خالص، همیشه یک‌دست نیستند. گاهی در دل شادی، غمی پنهان است و گاهی در دل غم، نوری از امید. نوشتن از این تضادها، دلنوشته را چندلایه و تأثیرگذار می‌کند؛ چون مخاطب در آن، خود را پیدا می‌کند.

yeganeh2025

سطح
0

همیار سرپرست ادبیات
پرسنل مدیریت
همیار سرپرست ادبیات
مدیر آزمایشی
منتقد ادبیات
ناظر ادبیات
Jul
751
1,990
مدال‌ها
2
دلنویسی و نوشتن در لحظه

یکی از راه‌های رسیدن به دلنویسی اصیل، نوشتن در لحظه است. یعنی همان‌طور که حس می‌کنی، بنویسی؛ بدون فکر زیاد، بدون ویرایش، و بدون ترس از اشتباه. این نوع نوشتن، خام و واقعی است. مثل قطره‌ای از دل که روی کاغذ می‌چکد.
مثلاً «الان که دارم می‌نویسم، صدای پنکه می‌پیچه توی اتاق، و من دارم فکر می‌کنم چرا این‌قدر خالی‌ام.» نوشتن در لحظه، تمرینی برای حضور ذهن و اتصال به احساسات جاری است. دلنویس خوب، لحظه را ثبت می‌کند؛ نه فقط با واژه‌ها، بلکه با حس، با صدا، با رنگ، با بو. این نوع دلنویسی، مثل عکس گرفتن از یک لحظه‌ی احساسی است؛ لحظه‌ای که شاید هرگز تکرار نشود.

بالا پایین