- Jul
- 2,620
- 5,046
- مدالها
- 2
در مقالهی گذشته از این گفتیم که مانیفست شخصی چیست و چه کاربردهایی دارد. در این مقاله به چگونگی نوشتن یک مانیفست شخصی در ۶ اصل میپردازیم، و در نهایت باهم تمرینی انجام میدهیم تا اصول مانیفستنویسی بهخوبی برایمان جا بیفتد. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
مانیفست شخصی شما باید طوری نوشته شود که با لحنی مصمم و روشن از استحقاق شما برای انجام یک فعالیت و رسیدن به هدف مشخصی دفاع کند. در نتیجه بهتر است جملاتش را بهصورت تأکیدی و مثبت بنویسید. برای مثال بهجای نوشتن جملهی «من میخواهم کتاب زندگینامهی شخصیام را چاپ کنم» جملهی «من کتاب زندگینامهی خودم را چاپ میکنم» را مینویسید.
چند جملهی تأکیدی مثبت:
اصل اول: فهرست بنویسید
پیش از آغاز مانیفستنویسی باید چند فهرست بنویسید:- فهرست باورهای من
- فهرست ارزشهای من
- فهرست اهداف من(اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت)
- فهرست اولویتهای روزانهی من
- فهرست بایدها و نبایدها
اصل دوم: از جملههای تأکیدی مثبت استفاده کنید
فرض کنید مانیفست شخصی شما دفاعیهایست که باید در دادگاه ارائه دهید و با صدای بلند از رویش بخوانید. از چه جملاتی برای نوشتنش استفاده میکنید؟مانیفست شخصی شما باید طوری نوشته شود که با لحنی مصمم و روشن از استحقاق شما برای انجام یک فعالیت و رسیدن به هدف مشخصی دفاع کند. در نتیجه بهتر است جملاتش را بهصورت تأکیدی و مثبت بنویسید. برای مثال بهجای نوشتن جملهی «من میخواهم کتاب زندگینامهی شخصیام را چاپ کنم» جملهی «من کتاب زندگینامهی خودم را چاپ میکنم» را مینویسید.
چند جملهی تأکیدی مثبت:
- من مسئول رسیدن به اهدافم هستم.
- من هر روز برای بهبود عملکرد روزانهام قدمی برمیدارم.
- من به واسطهی نوشتن به انسان اخلاقمدارتری تبدیل میشوم.
- من هر روز برای خلق اثری تازه برنامهریزی میکنم.
- من هر روز یک ساعت آزادنویسی میکنم.
- من به وسیلهی آثاری که خلق میکنم، زندگی اطرافیانم را بهبود میبخشم.