جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی چگونه نقد کتاب پر مخاطب بنویسیم

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش نقد توسط آسو با نام چگونه نقد کتاب پر مخاطب بنویسیم ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 179 بازدید, 6 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش نقد
نام موضوع چگونه نقد کتاب پر مخاطب بنویسیم
نویسنده موضوع آسو
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط آسو
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
چگونه نقد کتاب پر مخاطب بنویسیم

هر نویسنده به امید اینکه اثرش خوانده شود و با نظرات موافق و مخالف مواجه شود می‌نویسد. اگر دوست دارید مخاطبین نقد کتاب یا داستان شما را بخوانند بهتر است به نکات زیر دقت کنید:
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
۱- عنوان خوب انتخاب کنید
معمولا عنوان اولین چیزی است که به واسطه آن خواننده تصمیم می‌گیرد متن شما را بخواند یا خیر. بنابراین می‌توانید به چند موضوع فکر کنید و بهترین و جذاب‌ترین آن را برای عنوان انتخاب کنید. باید عنوان نقد کتاب به اندازه اثری که درباره آن می‌نویسید جذاب باشد. با خواندن مقالات انتقادی بیشتر بهتر می‌توانید در مورد موضوع از خلاقیت خود استفاده کنید. همچنین چندین بار عنوان را بازنویسی کنید تا به بهترین نتیجه برسید. اخیرا مقاله‌ای در رابطه با رمان طاعون نوشته شده بود که عنوان آن «سرفه تا آخر دنیا» بود. عنوان آن بدون آنکه در بر دارنده اسم رمان باشد کلیتی در رابطه با تم بحث گفته بود. در واقع، عنوان خوب در ذهن مخاطب ماندگار می‌شود.
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
۲- مقدمه را با اصل موضوع شروع کنید
اولین پاراگراف مسلما اولین قسمتی است که مخاطب پس از عنوان آن را می‌خواند. بنابراین مختصر اشاره‌ای به نویسنده و اثر داشته باشید و از موفقیت یا عدم موفقیت اثر صحبت کنید. به اصطلاح باید خواننده را با مسئله‌ای که اهمیت دارد درگیر کنید و در ذهن او سوال ایجاد کنید. اگر نویسنده اثر با نظریه پرداز شما تاثیر پذیرفته است حتما از ابتدا این موضوع را عنوان کنید. برای مثال فیتزجرالد متاثر از فروید بوده یا حتی ری بردبری تحت تاثیر نویسنده دیگری یعنی جرج اورول بوده است. این مسائل خواننده را نسبت به نگرش نقد شما کنجکاو می‌کند. این موضوع از این جهت اهمیت دارد که خواننده‌ای که با فروید یا ارول آشنا باشد، با دانش زمینه‌ای خود به نوشته نقد کتاب شما جذب خواهد شد.
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
۳- ذهن مخاطب را برای نگاه انتقادی آماده کنید
حتما زاویه دید خودتان را بنویسید. منظور این نیست که از صفت خوب یا بد یا از این دست جملات بنویسید. منظور این است که بنویسید چرا و چگونه نقطه نگاه شما در این نقد کتاب یا داستان متفاوت است و دلیل اهمیت آن را در یکی دو جمله عنوان کنید. برای اینکه در این موضوع موفق شوید، بهتر است چندین پادکست از نویسندگان معروف بشنوید. به همین منظور به سایت های نقد کتاب سر بزنید و تعدادی از آن را دقیق گوش کنید. به عبارتی، دانستن اینکه در هر نوع نقد چه هدفی مدنظر گرفته می‌شود و توجه نویسنده بر کدام جنبه اثر است الزامی است. به این شکل، موفق خواهید شد شکاف تحلیل اثر را بشناسید و برای مخاطب روشن کنید چه حرف جدیدی خواهید گفت.
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
۴- لازم نیست کل داستان را تعریف کنید
حتما شنیده‌اید که بعضی از افراد اصلا قبل از خواندن یک اثر یا پس از آن به سراغ نقد نمی‌روند. دلیل این است که این افراد معتقد هستند داستان در متن نقد تعریف یا spoil شده است. بنابراین فقط یک یا چند قسمت‌ مهم مثلا شخصیت پردازی یا تاریخ اثر را مورد بررسی قرار دهید. برای مثال، اگر قرار بود طرح داستان رمان فیتزجرالد را در نمونه نقد کتاب لطیف است شب بگوییم، یا از کودکی شخصیت‌ها به خصوص نیکول به طور کامل گفته شود، خواننده فقط دریافت کننده اطلاعاتی خواهد شد که نویسنده به او منتقل می‌کند. به واقع، با اشاره به قسمتهای مرتبط نقد ادبی، منتقد ادبی خواننده را به مطالعه اثر دعوت خواهد کرد. پس متناسب با هدفتان و نوع منتقد عمل کنید و به خواننده نقش فعال بدهید.
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
۵- مقالات انتقادی متفاوت بخوانید
برای اینکه با چارچوب بندی نگارش نقد آشنا شوید حتما چندین مقاله انتقادی بخوانید. ضمننا بررسی کنید هر نویسنده چگونه مطالب را ارائه می‌کند. آن‌ها می‌توانند الگویی برای نگارش بهتر شما باشند. مثلا صفحه دکتر حسین پاینده که قبلا در مقاله معرفی سایت‌های نقد کتاب از آن یاد کردیم نمونه خوبی از نقد نظام‌مند است. دلیل این است که هم با آثار ادبی مختلف آشنا می‌شوید هم طیف متنوعی از انواع نقد را خواهید خواند.
 
موضوع نویسنده

آسو

سطح
0
 
مهمان
Jul
310
779
مدال‌ها
2
۶- پایان را به عنوان سنجاق کنید
انتخاب عنوان در راستای محتوای متن است زیرا نماینده آنچه در متن خواهد بود می‌باشد. البته سبک عنوان کاملا به نوع انتشار نقد شما بستگی دارد: اگر مجله آنلاین باشد یا چاپی. یا شاید سردبیر برای نقد شما عنوان انتخاب کند. در هر صورت پایان بندی شما باید با ابتدای متن ارتباط مشخصی داشته باشد. شاید پیشنهادی برای مخاطب داشته باشید یا با سوالی از او به فکر وادار کنید. در هر صورت پایان‌بندی نیز قسمت مهمی برای جمع بندی و درگیر کردن مخاطب است.
 
بالا پایین