جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی چگونه نوشتن داستان را شروع کنیم؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط شیر کاکائو با نام چگونه نوشتن داستان را شروع کنیم؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 133 بازدید, 2 پاسخ و 2 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع چگونه نوشتن داستان را شروع کنیم؟
نویسنده موضوع شیر کاکائو
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط شیر کاکائو
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
تصور کنید یک ایده‌ی داستانی خوب به ذهن‌تان رسیده اما از آن‌جایی که نمی‌دانید نقطه‌ی آغاز داستان کجاست، یا به‌خاطر ترس از شروع نوشتن، ثبت‌ آن ایده را به تعویق می‌اندازید. خیلی طول نمی‌کشد تا دریابید آن ایده از ذهن‌تان گریخته و تصاویری که به شما الهام شده بود به‌طور کامل از دست رفته. چندبار چنین موقعیتی را تجربه کرده‌اید؟
بهترین کاری که در برخورد با یک جرقه‌ی داستانی می‌توانیم انجام دهیم، یادداشت‌برداری لحظه‌ای است. باید به محض دیدن تصاویر تازه‌ای از داستان، دست‌به‌قلم شویم و آن صحنه را با جزئیات اندک ثبت کنیم. اینکه توصیف صحنه‌های پراکنده‌ی داستان را به بهانه‌ی نداشتن نقطه‌ی شروع مشخصی به بعد موکول می‌کنیم باعث تضعیف اشتیاق‌مان می‌شود. انگار با دستان خودمان چاه ایده‌یابی ذهن‌مان را می‌خشکانیم و راه را بر ساخته شدن صحنه‌هایی عمیق‌تر و با جزئیاتی بیشتر می‌بندیم.
باید مدام به خود یادآوری کنیم که یک داستان از گردهمایی چندین‌وچند صحنه‌ی مستقل به‌وجود آمده. تمرینی که می‌توانیم در آغاز داستان‌نویسی انجام دهیم، نوشتن هر صحنه روی یک کاغذ جداست. می‌توانیم هر بار یکی از صحنه‌ها را برداریم و روی جزئیاتش کار کنیم. در نهایت، بعد از آن که احساس کردیم تمام صحنه‌های یک داستان را در اختیار داریم، می‌توانیم کل صفحات را کنار هم بچینیم و شروع کنیم به جابه‌جا کردن آن‌ها تا در نهایت بتوانیم به بهترین ترتیب‌بندی برسیم. آن‌وقت ممکن است بفهمیم صحنه یا صحنه‌هایی اضافه یا کم هستند، که می‌توانیم با بازبینی دوباره‌‌‌ی صورتبندی صحنه‌ها، مناسب‌ترین تغییرات را اعمال کنیم.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
در واقع با این تمرین نه تنها از نوشتن ایده‌ی داستانی‌مان فرار نمی‌کنیم، بلکه نوشتن را به یک بازی بدل می‌کنیم، مثلن:



در مرحله‌ی اول بازی همچون کارآگاه عمل می‌کنیم و در لحظه کلیدواژه‌های مربوط به صحنه‌ای که در ذهنمان ساخته شده را یادداشت می‌کنیم.
در مرحله‌ی دوم یک کاغذ برمی‌داریم و خلاصه‌ای از آن صحنه را بالای آن می‌نویسیم. در این مرحله اگر ایده‌ی تازه‌ای به ذهنمان رسید به صحنه اضافه می‌کنیم اگر نه، آن را رها می‌کنیم و وارد مرحله‌ی بعد می‌شویم.
در مرحله‌ی سوم شاخک‌هایمان را تیز می‌کنیم تا جزئیات بیشتری از داستان را شکار کنیم. در این مرحله کار کردن روی شخصیت‌های داستانی و عمق‌بخشی به آن‌ها بسیار کمک‌کننده خواهد بود. هر چقدر روی شخصیت‌ها کار کنیم و بستر مناسبی فراهم سازیم تا جزئیات رفتاری بیشتری از خود نشان دهند، ایده‌های بیشتری برای ادامه‌ی داستان نصیبمان می‌شود.
در مرحله‌ی چهارم باید به دنبال صحنه‌های بیشتر باشیم. شخصیت‌هایمان را در موقعیت‌های متنوعی قرار دهیم، چاله‌های کوچک و بزرگی سر راهشان حفر کنیم و بعد، کنار بایستیم تا به ما نشان دهند چگونه با مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند و جلو می‌روند.
در ادامه درباره‌ی هر یک از این مراحل توضیح مفصل‌تری می‌دهیم. اما در این لحظه به اصل مطلب برمی‌گردیم:
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,620
5,046
مدال‌ها
2
کار نوشتن ایده‌ی داستانی را از کجا بیاغازیم؟
با نوشتن جذاب‌ترین صحنه‌ی داستانتان بیاغازید. مهم نیست که در حال حاضر بخش‌های بسیار کمی از داستان ساخته شده. سراغ تمام صحنه‌هایی بروید که همین حالا در ذهن‌تان حاضرند و از بین آن‌ها جذاب‌ترین صحنه را انتخاب، و شرح جزئیاتش را شروع کنید. برای آن که بتوانید جذاب‌ترین صحنه را تشخیص دهید از احساساتتان کمک بگیرید. از خود بپرسید: «کدام صحنه رو بیشتر دوست دارم؟» یا «با فکر کردن به کدوم صحنه احساساتم بیشتر برانگیخته می‌شه؟».
پس لنگ رسیدن به نقطه‌ی شروع نمانید و خودتان را با طنابِ ثبت لحظه‌ای صحنه‌ها از چاه ابهام بیرون بکشید. مهدی رضایی در این باره می‌گوید:
همه‌ی داستان‌ها آغاز، میان و پایان دارند اما الزامن همه به همین ترتیب نیست. امروزه ما فرم‌های روایی متفاوتی داریم. داستان‌هایی با تکنیک معکوس که از انتها به ابتدا نوشته شده است. بیشتر داستان‌های مدرن از میانه آغاز می‌شود و با تکنیک فلاش بک به آغاز سرک می‌کشد و سپس به پایان می‌رسد.
اگر در فرایند نوشتن‌ ایده‌ی داستانی‌تان به دیواری برخوردید که ابزار بالا رفتن از آن را نمی‌شناختید، زیر همین پست برایمان کامنت بگذارید و از دغدغه‌هایتان بگویید. به تمام سؤال‌های شما پاسخ می‌دهیم.
 
بالا پایین