- Aug
- 6,389
- 47,031
- مدالها
- 23
انشا نویسی | نکات مهم برای نوشتن یک انشا خوب و درست
اینجا به طور مفصل و کامل در مورد اهمیت انشا نویسی و نکات مهم برای نوشتن یک انشا خوب و درست میپردازیم . این مطلب هم برای دانش آموزان و هم برای معلمین انشا مفید خواهد بود با ماه همراه شوید:

استحضار دارید که هر چه نوشتار به گفتار نزدیک تر و ساده تر باشد فهم آن برای خواننده آسانتر است . ساده نویسی خود هنری است ارزنده و درخور ستایش که از هر نویسنده ای بر نمی آید . این پندار که ساده نویسی ، نویسنده را از سبک نویسندگی اش دور می کند درست نیست! مثال: داستان راستان شهید استاد مطهری برای این که به اهمیّت و راز و رمز «نوشتن» پی ببریم چه در دیکته و چه در املا و انشا ناگزیر باید بدانیم آن روی سکّه که خواندن می باشد . پیش نیاز نوشتن خواندن است اگر با دید وسیع و علمی بنگریم بایستی به خواندن توجّه و اهمیّت مضاعف معطوف نماییم (یعنی : خوب بخوانیم تا خوب بنویسیم)مقدّمه در مورد انشا نویسی:
سوال: کدام نوشته به نظر شما ارزش خواندن را دارد؟
جواب: نوشته ای ارزش خواندن را دارد که سرانجام کارِ خواننده اش را به اندیشه،تفکر واداشته و در خور تجزیه و تحلیل ، کاربُردی ، تاثیر گذاری همراه داشته و بالاخره به شکوفایی استعداد و نهایتاً به هدف و مقصودمان همان انشا نویسی است برساند.تعریف انشا و هدف از تدریس آن:
- ـ انشا در لغت به معنی ایجاد ، پرورش ، ابداع و خلق کردن است.
- ـ آنچه را که امروزه فنّ انشا گفته می شود از نخستین معنای آن«ایجاد» گرفته شده است.
- ـ یعنی انشا به معنی ایجاد کلام ، سخن و نگارش آن است .
- معادل فارسیِ انشا«دبیری» است که به معنی منشی گری و کتابت می باشد.
- دبیری فنّی است که انسان به وسیله آن می تواند محتویات خود را روی کاغذ بیاورد.