جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی چگونگی تبدیل شدن به ترانه سرآ حرفه ای

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته کارگاه شعر توسط HAN با نام چگونگی تبدیل شدن به ترانه سرآ حرفه ای ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 1,627 بازدید, 108 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته کارگاه شعر
نام موضوع چگونگی تبدیل شدن به ترانه سرآ حرفه ای
نویسنده موضوع HAN
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط HAN
موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
باز هم قانونی وجود ندارد که بگوید وقتی می خواهید آهنگی بنویسید، باید حتما نوشتن متن ترانه را شروع کنید اما در این مرحله لازم است. این روش نوشتن ترانه در این مقاله بر مبنای ساختار کورس-وِرس است، زیرا این رایج ترین و متنوع ترین ساختار در ترانه نویسی است).

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
کورس های متن ترانه اندازه های مختلفی دارند، اما برای سادگی بیشتر، توصیه می کنم رایج ترین آن یعنی هشت خطی را انتخاب کنید.

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
در این مرحله کار شما نوشتن کورس است که باید سه نکته زیر را در آن رعایت کنید:

1-ایده اصلی آهنگ تان را به طور مستقیم در کورس بیان کنید

2-قلاب ترانه به صورت برجسته در آن باشد

3-قلاب تان را طوری در کورس بگنجانید که طبیعی باشد و نه زورکی!

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
به عبارت دیگر، در کورس شما باید سعی کنید ایده اصلی آهنگ تان را تا آنجا که می توانید مستقیم بیان کنید، ضمن این که قلاب ترانه تان هم چند بار در آن تکرار شود. (بسیاری از کورس ها معمولا فقط پیام اصلی آهنگ را بار ها و بار ها و فقط به روش های مختلف تکرار می کنند. از قلاب هم خیلی کم در آن ها استفاده می شود).

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
برای شروع، من به شما توصیه می کنم قلاب ترانه تان را حداقل در دو جای کروس متن با مداد علامت گذاری کنید. قسمت های زیادی هست که می شود قلاب را در آنجا قرار داد اما سه مورد از بهترین آن ها عبارتند از:

• خطوط 1 و 5
• خطوط 4 و 8
• خطوط 1 ، 3 و 7 (1 ، 3 و 8 هم خوب است)

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
اگر قلاب ترانه تان یک جمله یا عبارت کامل مثل” من رقصیدنت را دوست دارم ” است، کل خط را پر می کند. و اگر قلاب کلمه کوتاه تری مثل “عشق من” است، احتمالاً باید آن را در یک خط طولانی تر قرار بدهید که آن کلمه یا عبارت کوتاه در آن جا معنا داشته باشد. پس احتمالا این عبارت کوتاه را در جمله ای مثل “عشقم تو مرا دیوانه کردی “یا”عشقم تو قلبم را دزدیدی” می گذارید.

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
پس باید کل ترانه را حول تکرار قلابی که با مداد علامت گذاری کرده اید، بنویسید. صادقانه بگویم، این کار یک فرآیند آزمون و خطا است. هیچ راه حلی سریعی برای انجام آن وجود ندارد. فقط سعی کنید چندین مورد مختلف را امتحان کنید و کلمه یا عبارت قلابتان را در جاهای مختلف بگذارید تا در نهایت نتیجه دلخواهتان حاصل شود.

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
در عین حال، اگر می خواهید چند قافیه هم در کورس تان بگنجانید که معمولاً ایده خوبی است، توصیه می کنم به یک قافیه واقعاً ساده بسنده کنید. یکی از ساده ترین و بهترین ها ترتیب های قافیه ای، XAXAXBXB است که در آن خطوط “X” با چیزی هم قافیه نیستند و خطوط “A” و “B” با یکدیگر هم قافیه هستند. بنابراین کلمات پایانی سطرهای 2 و 4 و کلمات پایانی سطرهای 6 و 8 با یکدیگر هم قافیه می شوند که البته قافیه 6 و 8 با قافیه خطوط 2 و 4 فرق دارد.

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
وقتی کارتان تمام شد، الگوی متنتان باید چیزی شبیه این ترانه که از آهنگ I wanna dance with somebody تقلید شده، بشود:

I wanna dance with somebody
’Cos dancing’s what I love to do.
I wanna dance with somebody,
I wanna dance the whole night through.
This week had me feeling down
But now I’m feeling fine.
Yeah, I wanna dance with somebody
’Cos it’s my time to shine.

موضوع نویسنده

HAN

سطح
5

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
فعال انجمن
Mar
4,360
20,977
مدال‌ها
9
همانطور که می بینید در این ترانه از ترتیب قافیه ای XAXAXBXB استفاده شده و قلاب آن هم “I wanna dance with somebody است که در سطر های 1 ، 3 و 7 قرار دارد (همچنین کلمه”Yeah” که در خط 7 اضافه کردم تا جذابیت ترانه بیشتر شود).

بالا پایین