- Aug
- 6,389
- 47,031
- مدالها
- 23
احتمالاً درباره کمال گرایی یا Perfectionism تعاریف زیادی شنیده اید. اما من میخواهم یک تعریف کاملاً ساده برایتان داشته باشم تا با یک آشنایی درست و حسابی به سراغ راه های درمان آن برویم.
کمال گرایی به طور دقیق یعنی “استانداردی بالا برای خودم یا دیگران وضع کنم، در حالی که ضررهای آن بیشتر از سودهایش است.”
احتمالاً الان به این فکر فرو رفتید که چقدر من این ویژگی را دارم یا داشتم و چقدر من را از زندگی عقب انداخته؟ چون اگر کمال گرا نبودید میتوانستید الآن جایگاه بهتر و ویژه تری نسبت به حال حاضر خودتان داشته باشید.
پیشنهاد من به شما این است که تا کمال گرایی بیشتر از این مانع موفقیتتان نشده و راه شما را سد نکرده، شروع کنید به از بین بردن این نقطه ضعف بزرگ. شاید یک ساعت دیگر موقعیت مناسب دیگری را به خاطر کمال گرایی از دست داده باشید. پس همین حالا شروع کنید.
فرق کمال گرایی با کامل گرایی
قطعاً یکی از دلایل اصلی آن، همین اسم نه چندان درست آن است. شاید بهتر بود از ابتدا به جای اینکه از واژه کمال گرایی استفاده شود، از کامل گرایی استفاده میشد.چون کلمه کمال گرایی یعنی فرد همیشه سعی میکند کارهایش به بهترین نحو ممکن انجام شود و نقطه ضعف هایی که دارد را به مرور برطرف کند. ( که اتفاقاً یک ویژگی عالی است.)
ولی کامل گرایی یعنی کسی که تا همه چیز کامل نباشد کارش را شروع نمیکند و احتمالاً هیچ وقت هم نمیتواند کار را شروع کند. چون اصلاً هیچ آدم و کار کاملی وجود ندارد!
اما چون اکثر افراد از این دو کلمه جا به جا استفاده میکنند، اجازه دهید ما هم کمال گرایی را یک ویژگی بد درنظر بگیریم.
در واقع تفاوت افراد کامل گرا با کمال گرا در همین شروع کردن یا نکردن است. اجازه دهید این نکته را با یک مثال، دقیق تر برایتان توضیح دهم.
تصور کنید یک نفر میخواهد تبدیل به استادی حرفه ای شود. این فرد میتواند 2 راه را انتخاب کند.
راه اول: بعد از اینکه آموزش های ضروری را یاد گرفت، تدریس را شروع کند و سعی کند به مرور خودش و تدریسش را کامل کند.
و راه دوم: میتواند انقدر صبر کند تا تبدیل به یک استاد کامل شود و بعد شروع کند. (که احتمالاً هیچ وقت کامل نمیشود و شروع نمیکند.)
پس همیشه بعد از اینکه به نقطه ای رسیدید که متوجه شدید میتوانید شروع کنید، لحظه ای درنگ نکنید و فقط شروع کنید…
صفات اخلاقی بد یک فرد کمال گرا
افراد کمال گرا، یک سری ویژگی عجیب و غریب و در اصطلاح چِرت دارند که باعث میشود به موفقیتی نرسند. در ادامه با 6 مورد از مهم ترین آن ها آشنا خواهیم شد…
آخرین ویرایش توسط مدیر: