جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

پزشکی کور رنگی چشم چیست؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته پزشکی و پیراپزشکی بدن توسط Raaz67 با نام کور رنگی چشم چیست؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 234 بازدید, 4 پاسخ و 5 بار واکنش داشته است
نام دسته پزشکی و پیراپزشکی بدن
نام موضوع کور رنگی چشم چیست؟
نویسنده موضوع Raaz67
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط OVERDOS
موضوع نویسنده

Raaz67

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
نویسنده ادبی انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
فعال انجمن
Apr
1,404
20,103
مدال‌ها
7
کور رنگی چشم چیست؟

کور رنگی
یکی از عارضه‌های شایع است که بسیاری از افراد با آن دست‌ و پنجه نرم می‌کنند. کوررنگی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد قادر به تشخیص رنگ‌ها نیست و اغلب نمی‌تواند رنگ‌های خاص را از یکدیگر جدا کند؛ افرادی که به این نوع عارضه دچار هستند دارای اختلال یا عدم توانایی در رنگ‌دانه‌های حسگر رنگ در چشم هستند. ناگفته نماند که این بیماری، مقدارهای متغیری دارد و برخی از افراد به‌ صورت شدید و برخی خفیف دچار آن می‌شوند.
شبکیه چشم، از سلول‌های مخروطی تشکیل شده است که دارای رنگ‌دانه‌هایی با پردازش صحیح رنگ‌های اولیه یعنی قرمز، سبز و آبی است که سبب دیدن طیف گسترده رنگ‌ها می‌شوند. کور رنگی در واقع آسیب‌دیدن این سلول‌ها است که سبب می‌شود تشخیص رنگ‌ها به‌درستی انجام نگیرد.

۲۰۲۳۰۸۲۲_۱۰۱۱۴۵.jpg
 
موضوع نویسنده

Raaz67

سطح
4
 
کاربر ویژه انجمن
نویسنده ادبی انجمن
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
فعال انجمن
Apr
1,404
20,103
مدال‌ها
7
وجود این دو شبکیه که سلول مخروطی و میله‌ای نام دارد، باعث شده هرکدام وظیفه خاص داشته باشند. سلول میله‌ای وظیفه تشخیص نور و تاریکی دارد و در مقابل، سلول مخروطی وظیفه تشخیص رنگ‌ها را به‌عهده دارد. حال زمانی که یک فرد به‌صورت شدید دچار کوررنگی باشد در واقع هر سه سلول مخروطی را ندارد. زمانی که یک فرد دارای کوررنگی ملایم است به این معناست که وی هر سه سلول مخروطی را دارد اما یکی از آن‌ها به‌درستی کار نمی‌کند.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

OVERDOS

سطح
6
 
سرپرست فرهنگ و هنر
پرسنل مدیریت
سرپرست فرهنگ و هنر
ارشد بازنشسته
کاربر ممتاز
Jan
6,423
11,237
مدال‌ها
11
علائم کوررنگی چیست؟
رایج‌ترین علائم کوررنگی تغییر در بینایی است؛ همان‌طورکه به آن اشاره کردیم در این بیماری عدم تشخیص رنگ‌ها بسیار پررنگ است. شاید برای شما هم پیش‌آمده باشد که محیط اطراف خود را آن‌طور که دیگران توصیف می‌کنند نبینید؛ اگر چنین علامتی را داشته باشید، لازم است پیگیری‌های لازم را انجام دهید تا این بیماری شدت پیدا نکند.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: Nilan

OVERDOS

سطح
6
 
سرپرست فرهنگ و هنر
پرسنل مدیریت
سرپرست فرهنگ و هنر
ارشد بازنشسته
کاربر ممتاز
Jan
6,423
11,237
مدال‌ها
11
انواع کور رنگی

انواع کور رنگی در چشم تفاوت‌هایی دارد که هرکدام نسبت‌به دیگری متفاوت است و یک فرد می‌تواند دارای یکی از آن‌ها باشد.

▪تک‌رنگ‌بینی
تک رنگی همان کوررنگی کامل است که هیچ از سلول‌های مخروطی قادر به دریافت رنگ نیستند؛ این نوع بیماری که بسیار نادر است، فرد قادر به دیدن هیچ رنگی نیست.

▪دو رنگ‌ بینی

زمانی‌که از بین سه سلول مخروطی یکی از آن‌ها دچار مشکل شود، فرد در یکی از رنگ‌ها کوررنگ می‌شود و به دورنگ بینی مبتلا می‌شود. بسته به‌این‌که کدام سلول دچار مشکل شود، فرد دچار سبز کوری، سرخ کوری و آبی کوری می‌شود.

▪سه‌ رنگ‌ بینی نابه‌هنجار

در این نوع از اختلال هر سه سلول مخروطی فعالیت می‌کنند اما تحریک‌پذیری آنها تغییر کرده است. این نوع کوررنگی نسبت به انواع دیگر بسیار رایج‌تر است.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: Nilan

OVERDOS

سطح
6
 
سرپرست فرهنگ و هنر
پرسنل مدیریت
سرپرست فرهنگ و هنر
ارشد بازنشسته
کاربر ممتاز
Jan
6,423
11,237
مدال‌ها
11
علل بروز کور رنگی چیست؟

●اختلال ژنتیکی یا ارثی
شایع‌ترین علل بروز کوررنگی، اختلال ژنتیکی یا ارثی است که کمبود تشخیص رنگ ارثی در مردان بسیار بیشتر از زنان است. شایع‌ترین کمبود رنگ قرمز-سبز است و کمبود آبی-زرد بسیار کمتر است و به‌ ندرت پیش می‌آید که فرد اصلاً دید رنگی نداشته باشد.

●کهولت سن
با افزایش سن، کاهش بینایی و کم‌بینی رنگ به‌تدریج اتفاق می‌افتد.

●مواد شیمیایی
قرار گرفتن در معرض برخی از مواد شیمیایی در محل کار، مانند دی سولفید کربن و کودها، ممکن است باعث کاهش دید رنگی شود.

●بیماری خاص
بیماری‌هایی هم‌چون گلوکوم یا آب سیاه، دیابت، پارکینسون، آلزایمر و اسکلروز وجود دارند که به شبکیه آسیب وارد کنند و در نهایت باعث کوری رنگ شوند.

●دارو خاص
برخی از این داروهای خاص عبارتند از: آنتی‌بیوتیک اتامبوتول که به‌ منظور درمان سل تجویز می‌شود و داروهای ضد روان‌پریشی کلرپرومازین “chlorpromazine” و تیوریدازین “thioridazine” است.
 
  • تایید
واکنش‌ها[ی پسندها]: Nilan
بالا پایین