دلدرد ناشی از عدمتحمل لاکتوز
بنا به گزارش موسسه ملی دیابت، بیماریهای کلیوی و گوارشی ایالات متحده آمریکا، حدود 65 درصد مردم جهان به مشکل عدمتحمل لاکتوز مبتلا هستند. افرادی که این مشکل را دارند بعد از مصرف شیر و محصولات لبنی دچار نفخ، گاز، اسهال، یبوست، کرامپهای عضلانی و... میشوند. به طور کلی مشکل عدمتحمل لاکتوز به دلیل کمبود لاکتاز (که از طریق روده کوچک تولید میشود و به هضم غذا کمک میکند) یا به دلیل جذب نامناسب لاکتوز ایجاد میشود. بهترین روش مقابله با این مشکل و دلدرد ناشی از آن پرهیز از مصرف لبنیات مانند شیر، پنیر و کره است. در این صورت لازم است برای جذب کلسیم لازم مواد غذایی دیگر مانند سبزیجات برگدار، بادام و... را جایگزین کرد.