جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

خبری آیا هوش مصنوعی می‌تواند به ما کمک کند تا با حیوانات حرف بزنیم؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته تکنولوژی توسط DELVIN با نام آیا هوش مصنوعی می‌تواند به ما کمک کند تا با حیوانات حرف بزنیم؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 259 بازدید, 16 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته تکنولوژی
نام موضوع آیا هوش مصنوعی می‌تواند به ما کمک کند تا با حیوانات حرف بزنیم؟
نویسنده موضوع DELVIN
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط DELVIN
موضوع نویسنده

DELVIN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
13,759
32,198
مدال‌ها
10
راسکین اضافه می‌کند، حیوانات فقط به شکل صوتی با هم ارتباط برقرار نمی‌کنند. برای مثال، زنبورها به کمک حرکاتی که رقص نامیده می‌شود، درمورد مکان گل‌ها به هم خبر می‌دهند. بنابراین، لازم است روش‌های مختلف ارتباطی را نیز بتوانیم ترجمه کنیم. راسکین تصدیق می‌کند که این هدف چیزی شبیه رفتن به ماه است؛ اما قرار نیست که یک‌باره به هدف برسیم. درعوض، برنامه کاری ESP شامل حل مسائل کوچک‌تر برای رسیدن به تصویری بزرگ‌تر است. این کار باید با توسعه ابزارهای عمومی همراه باشد که بتواند به پژوهشگران کمک کند تا از هوش مصنوعی برای رمزگشایی اسرار کل گونه‌های مورد مطالعه استفاده کنند.
برای مثال، ESP اخیراً مقاله‌ای را درمورد «مشکل مهمانی شبانه» در ارتباطات حیوانات منتشر کرده است که در آن در محیطی پرسروصدا تشخیص اینکه کدام‌یک از حیوانات یک گروه درحال ایجاد صدا است، دشوار است. مدل هوش مصنوعی توسعه‌یافته توسط ESP روی صدای دلفین‌ها، ماکاک‌ها و خفاش‌ها آزمایش شده است و زمانی که صداها به افرادی تعلق داشتند که مدل براساس آن‌ها آموزش دیده بود، بهترین عملکرد را داشت؛ اما با مجموعه داده‌ بزرگ‌تر می‌توانست مخلوطی از صداهای حیواناتی را که در گروه آموزش حضور نداشتند، تفکیک کند.
 
موضوع نویسنده

DELVIN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
13,759
32,198
مدال‌ها
10
پروژه دیگر شامل استفاده از هوش مصنوعی برای تولید صداهای جدید است. در این پروژه ابتدا نهنگ گوژپشت مورد آزمایش قرار می‌گیرد. صداهای جدید که با تفکیک صداها به اجزای کوچک‌تر و استفاده از مدل زبانی برای ایجاد صداهایی شبیه صدای نهنگ‌ها ساخته می‌شوند، می‌توانند برای حیوانات پخش شوند و واکنش آن‌ها بررسی شود. راسکین توضیح می‌دهد اگر هوش مصنوعی بتواند تغییرات تصادفی را از تغییرات معنادار تمایز دهد، به ارتباطات معنادار نزدیک‌تر خواهیم شد.
 
موضوع نویسنده

DELVIN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
13,759
32,198
مدال‌ها
10
هدف پروژه دیگری توسعه الگوریتمی است که با استفاده از یادگیری ماشین خودنظارتی که به‌منظور یادگیری الگوها، به برچسب‌گذاری داده‌ها توسط متخصصان انسانی نیازی ندارد، مشخص کند یک گونه جانوری چند نوع صدا دارد.
در آزمایش اولیه‌ای، الگوریتم مذکور صداهای ضبط‌شده توسط گروهی از پژوهشگران به سرپرستی کریستین روتز، استاد زیست‌شناسی دانشگاه سنت اندروز را کاوش خواهد کرد تا فهرستی از مجموعه صداهای کلاغ‌های هاوایی را ایجاد کند. روتز کشف کرده است که این گونه کلاغ توانایی ساخت و استفاده از ابزار را برای پیدا‌کردن غذا دارد. این باور وجود دارد که کلاغ هاوایی نسبت‌به سایر گونه‌های کلاغ، مجموعه پیچیده‌تری از صداها را دارد.
روتز خصوصا درمورد ارزش حفاظتی پروژه هیجان‌زده است. کلاغ هاوایی در بحران انقراض قرار دارد و فقط در اسارت وجود دارد. پژوهشگران درحال پرورش و تکثیر این گونه در اسارت هستند تا آن را به حیات وحش برگردانند.
 
موضوع نویسنده

DELVIN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
13,759
32,198
مدال‌ها
10
پژوهشگران امیدوار هستند که با استفاده از صداهایی که در زمان‌های مختلف ضبط شده است، بتوانند بررسی کنند که آیا خزانه آوایی این گونه در اسارت تحلیل رفته است (برای مثال آیا صداهای خاصی که برای هشدار دادن استفاده می‌شود، از بین رفته است). این امر می‌تواند پیامدهایی برای معرفی مجدد گونه‌ها داشته باشد. روتز می‌گوید: «این موضوع می‌تواند تغییر چشمگیری در توانایی ما برای کمک به بازگشت این پرندگان از آستانه انقراض ایجاد کند.» البته او می‌گوید شناسایی و طبقه‌بندی دستی صداها کاری پرزحمت و مستعد خطا است.
در همین حین، پروژه دیگری به‌دنبال درک خودکار معانی کاربردی صداها است. این پروژه در آزمایشگاه آری فریدلندر، استاد علوم اقیانوسی در دانشگاه کالیفرنیا در سانتا کروز دنبال می‌شود. آزمایشگاه فریدلندر نحوه رفتار پستانداران دریایی وحشی را که مشاهده مستقیم آن‌ها دشوار است، در زیر آب مطالعه می‌کند و یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های برچسب‌گذاری در جهان را اجرا می‌کند. دستگاه‌های الکترونیکی کوچک متصل به حیوانات، موقعیت، نوع حرکت و حتی آنچه را که حیوانات می‌بینند، ثبت می‌کنند (دستگاه می‌تواند به دوربین ویدئویی مجهز باشد).
 
موضوع نویسنده

DELVIN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
13,759
32,198
مدال‌ها
10
هدف ESP این است که ابتدا یادگیری ماشین خودنظارتی را بر داده‌های حاصل از برچسب‌ها اعمال کند تا به‌طور خودکار آنچه را که حیوان انجام می‌دهد (برای مثال اینکه درحال غذا خوردن است، استراحت می‌کند، حرکت می‌کند یا با حیوانات دیگر معاشرت دارد) را تجزیه‌و‌تحلیل کند و سپس داده‌های صوتی را به این اطلاعات اضافه کند تا ببیند که آیا می‌توان صداها را با رفتارها ارتباط داد. (آزمایش‌های پخش مجدد همراه با صداهایی که قبلا رمزگشایی شده است، می‌تواند برای تأیید یافته‌ها مورد استفاده قرار گیرد). این تکنیک ابتدا برای داده‌های نهنگ گوژپشت به کار می‌رود (آزمایشگاه چندین حیوان یک گروه را برچسب‌گذاری کرده است، بنابراین می‌توان نحوه ارسال و دریافت سیگنال‌ها را مشاهده کرد).
البته همه‌ی دانشمندان درمورد قابلیت هوش مصنوعی برای دستیابی به چنین اهداف بزرگی خوش‌بین نیستند. رابرت سیفرت، استاد بازنشسته روانشناسی در دانشگاه پنسیلوانیا بیش از ۴۰ سال رفتار اجتماعی و ارتباطات صوتی نخستی‌سانان را در زیستگاه طبیعی آن‌ها مطالعه کرده است. او درحالی‌که معتقد است یادگیری ماشین می‌تواند برای برخی از مسائل مانند شناسایی خزانه آوایی حیوانات مفید باشد، شک دارد که در زمینه‌های دیگری ازجمله کشف معنا و عملکرد صداها خیلی مفید باشد.
 
موضوع نویسنده

DELVIN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
13,759
32,198
مدال‌ها
10
سیفرت توضیح می‌دهد مشکل این‌جا است که درحالی‌که بسیاری از حیوانات می‌توانند جوامع پیچیده‌ای داشته باشند، نسبت‌به انسان‌ها مجموعه‌ی بسیار کوچک‌تری از صداها دارند. نتیجه این است که صدای یکسانی می‌تواند در شرایط مختلف معانی متفاوتی داشته باشد و فقط با مطالعه آن شرایط (مثلا اینکه حیوان با چه کسی تعامل دارد یا کجای سلسله مراتب قرار دارد) است که می‌توان امیدوار شد که معنا را کشف کرد. سیفرت می‌گوید: «فکر می‌کنم این مدل‌های هوش مصنوعی کافی نباشند. باید به آنجا بروید و حیوانات را مشاهده کنید.»
 
موضوع نویسنده

DELVIN

سطح
6
 
ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
13,759
32,198
مدال‌ها
10
درمورد خود مفهوم نیز تردیدهایی وجود دارد؛ اینکه شکل ارتباطات حیوانات به روش معناداری با شکل ارتباطات انسانی همپوشانی داشته باشد. سیفرت می‌گوید به کارگیری تجزیه‌و‌تحلیل‌های مبتنی‌بر کامپیوتر بر زبان انسان که به‌شدت با آن آشنا هستیم، یک مسئله است؛ اما انجام این کار درمورد گونه‌های دیگر مسئله بسیار متفاوتی است. کوین کافی، عصب‌شناس دانشگاه واشنگتن که یکی از توسعه‌دهندگان الگوریتم DeepSqueak است، می‌گوید: «این ایده هیجان‌انگیز اما بسیار گسترده است.»
راسکین اذعان می‌کند که هوش مصنوعی ممکن است به تنهایی برای کشف نحوه ارتباط برقرار‌کردن ما با گونه‌های دیگر کافی نباشد؛ اما او به پژوهش‌هایی اشاره می‌کند که نشان داده است بسیاری از گونه‌ها به روش‌های بسیار پیچیده‌تری از آنچه انسان تصور می‌کند، با هم ارتباط برقرار می‌کنند.
از موانعی که در گذشته سر راه چنین پژوهش‌هایی وجود داشته است، توانایی جمع‌آوری داده‌های کافی و تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها در مقیاس بزرگ و همچنین ادراک محدود ما بوده است. او می‌گوید: «این‌ها ابزارهایی هستند که به ما اجازه می‌دهند فراتر از دیدگاه انسانی، کل سیستم‌های ارتباطی را درک کنیم.»
 
بالا پایین