جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی اصول مطالعه موثر برای نویسنده‌ها | تندخوانی یا کندخوانی؟ | نکاتی دربارۀ کتاب خریدن و کتاب خواندن+معرفی کتاب

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط -pariya- با نام اصول مطالعه موثر برای نویسنده‌ها | تندخوانی یا کندخوانی؟ | نکاتی دربارۀ کتاب خریدن و کتاب خواندن+معرفی کتاب ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 837 بازدید, 57 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع اصول مطالعه موثر برای نویسنده‌ها | تندخوانی یا کندخوانی؟ | نکاتی دربارۀ کتاب خریدن و کتاب خواندن+معرفی کتاب
نویسنده موضوع -pariya-
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط -pariya-
موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

[ مدیر ارشد بخش علوم و فناوری ]
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
آیا باید همۀ کتاب‌هایی که می‌خریم بخوانیم؟

خطرناک‌ترین حرفی که شنیده‌ام این است: «تا کتابایی که دارم رو نخونم، کتاب تازه نمی‌خرم.»
چنین حرفی یعنی اینکه من درِ تغییر و آشنایی با افکار تازه را به روی خودم مانده‎ام.

چه کسی گفته سلیقۀ دیروز ما در خرید کتاب هنوز هم معتبر است و ارزش خواندن دارد؟

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
بهتر است در زندان کتاب‌هایی که داریم محبوس نشویم.

هر کتاب، یک شانس است. وقتی خودمان را از خرید کتاب محروم می‌کنیم شانس آشنایی با ایده‌های تازه را از خودمان می‌گیریم.

پس تا جایی که وسع مالی ما اجازه می‎دهد، می‎توانیم بدون نگرانی، در خرید کتاب دست و دلبازانه عمل کنیم.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
خواندن نسخۀ کاغذی یا دیجیتال؟

با فراگیر شدن اینترنت و موبایل، کتاب را فرصتی برای فاصله گرفتن از ابزارهای دیجیتال است. با این حساب، کتاب کاغذی فرصتی برای مراقبه و آرامش ذهن است.

حمل آسان‎تر یا قیمت ارزانتر نسخۀ دیجیتالی کتاب‎ها توجیه خوبی که برای از دست دادن امتیازات ویژۀ مطالعۀ کاغذی نیست.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
اگر تعدادی کتاب توی کتابخانه‌تان داشته باشید، حتماً متوجه می‌شوید که هر کتاب جسمیت منحصربه‌فرد خودش را دارد، وزن، قد، رنگ و ده‌ها فاکتور دیگر، یکایک کتاب‌ها را حتی در ظاهر از هم متمایز می‌کند.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
گمان می‌کنم شکل ظاهری کتاب بر نوعی خوانش مؤثر است. من وقتی نسخۀ اصلی شب یک شب دو را می‌خوام، حس کاملاً متفاوتی نسبت به نسخۀ افست دارم. در نسخۀ اصلی واژه‌ها با من صمیمی‌ترند، رنگ صفحات چشمم را نوازش می‌کند و بوی کاغذ مرا به زمان دیگری می‌برد.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
حتی چرک و لکه‌هایی که در اثر مطالعه در جای‌جای کتاب باقی می‌ماند نیز می‌تواند تداعی‌کنندۀ بسیاری از احوالات صاحب کتاب باشند،

تفاوت کتاب کاغذی یا کتاب دیجیتال مثل فرق خود آدم‌ها با عکس آن‌هاست. شما دوست دارید به ‌عکس کسی روی کاناپه لم بدهید یا خود او؟

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
مرحله سوم:

دوباره‌خوانی کتاب

ولادیمیر نابوکف گفته: خواندن یعنی دوباره خواندن.

اگر واقعاً موضوع مطالعه برای ما جدی است چاره‌ای جز دوباره خوانی نداریم.

اصولاً تصور دریافت تمام ایده‌های کتاب، آن هم فقط با یک بار مطالعه، غیرممکن است.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
مطالعۀ یک‌باره کتاب شاید به ما تصوری از دریافت ایده‌ها بدهد، ولی اینکه آیا آن ایده‌ها را عمیقاً فهمیده‌ایم و وارد مدل ذهنی و رفتار ما شده‌اند موضوع دیگری است.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
بنابراین اگر می‌خواهیم در صف اقیانوس‌های بندانگشتی و متوهمان کتابزده نباشیم، باید به کندذهن بودن خودمان اذعان کنیم و پوست کتاب‌ها را بکنیم!

حتی اگر یک کتاب را دو بار خوانده باشید متوجه می‌شوید بسیاری ظرافت‌ها و نکات اصلی کتاب را فقط در نوبت دوم آشکار می‌شوند.

موضوع نویسنده

-pariya-

سطح
6

پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
26,088
53,792
مدال‌ها
12
کتابی که ارزش بارها و بارها خوانده شدن را ندارد اصلاً نباید تا پایان خواند.

بااینکه دوباره‌خوانی ظاهراً کاری ساده به نظر می‌رسد، اما دشوارترین مرحلۀ کتابخوانی هم هست.

بالا پایین