جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

انشاء انشا با موضوع ضرب المثل

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته قفسه انشاء توسط Mahi.otred با نام انشا با موضوع ضرب المثل ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 13,355 بازدید, 229 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته قفسه انشاء
نام موضوع انشا با موضوع ضرب المثل
نویسنده موضوع Mahi.otred
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Mahi.otred
موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12

معانی ضرب المثل با ماه نشینی ماه شوی با دیگ نشینی سیاه شوی​

۱- همنشین خوب مانند ماه است که وجود هم نشین خود را همچون ماه، تابان و روشن می کند و همنشین بد همچون دیگی است که هم نشین خود را مانند خودش سیاه می کند.

۲- همنشین خوب انسان را ارزشمند می کند و هم نشین بد از ارزش انسان می کاهد.

۳- در تأثیر همنشینی گویند ،‌ یعنی در اثر همنشینی با بدان ،‌ بد می شوی و با نیکان نیک.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12

داستان ضرب المثل با ماه نشینی ماه شوی با دیگ نشینی سیاه شوی – شماره ۱​

پیامبر حضرت محمد – صلی الله علیه و آله وسلم – فرمودند :

« حکایت همنشین و دوست خوب مانند عطار است که اگر از عطر خود به تو ندهد از بوی خوش آن بهره مند شوی و حکایت همنشین بد همچون آهنگر است که اگر زبانه های آتش او تو را نسوزاند ، بوی بد آن در تو آویزد . »

در زمان پیامبر اکرم (ص)، در میان مشرکان، دو نفر با هم دوست بودند، نام این دو نفر عقبه و آُبی بود.

عقبه آدم سخی (سخاوتمند) و بلندنظر بود. هر زمان از مسافرت برمی‌گشت، سفره مفصلی ترتیب می‌داد و دوستان و بستگان را به میهمانی دعوت می‌کرد و در عین آن‌که در صف مشرکان بود، دوست می‌داشت که پیامبر اسلام را نیز مهمان خود کند.

در مراجعت یکی از مسافرت‌ها، سفره‌ گسترده‌ای را ترتیب داد و جمعی از جمله پیامبر (ص) را دعوت کرد. دعوت‌شدگان به خانه او آمدند و کنار سفره غذا نشستند. پیامبر نیز وارد شد و کنار سفره نشست، ولی از غذا نخورد و به عقبه فرمود: «من از غذای تو نمی‌خورم، مگر این‌که به یکتایی خداوند و رسالت من گواهی دهی».

عقبه به یکتایی خدا و رسالت پیامبر گواهی داد و به این ترتیب قبول اسلام کرد. این خبر به گوش دوست عقبه یعنی «اُبی» رسید، او نزد عقبه آمد و به وی اعتراض شدید کرد و حتی گفت: تو از جاده حق منحرف شده‌ای.

عقبه گفت: من منحرف نشدم، ولی مردی بر من وارد شد و حاضر نبود از غذایم بخورد، جز این‌که به یکتایی خدا و رسالت او گواهی بدهم. من از این شرم داشتم که او سر سفره من بنشیند، ولی غذانخورده برخیزد.

اُبی گفت من از تو خشنود نمی‌شوم، مگر این‌که در برابر محمد (ص) بایستی و به او توهین کنی. عقبه فریب دوست ناباب خود را خورد و از اسلام خارج شد و مرتد شد و در جنگ بدر در صف کافران شرکت کرد و در همان جنگ به هلاکت رسید.

دوست ناباب او «اُبی» نیز در سال بعد در جنگ احد در صف کافران بود و به دست رزم‌آوران اسلام کشته شد.

آری دوست بد اگر به جهنم رود، دوست خود را نیز با خود همراه می کند!

آیات ۲۷ و ۲۸ و ۲۹ سوره فرقان در مورد این جریان نازل شد و وضع بد عقبه را در روز قیامت که بر اثر همنشینی با دوست بد، آن‌چنان منحرف شد، منعکس نمود و به همه مسلمانان هشدار داد که مراقب باشند و افراد منحرف را به دوستی نگیرند که در آیه ۲۸ سوره فرقان، چنین آمده که در روز قیامت می‌گوید: «یا ویلتی لیتنی لم اتخذ فلانا خلیلا؛ ای وای بر من! کاش فلان شخص گمراه را به دوستی خود انتخاب نکرده بودم.»

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12

داستان ضرب المثل با ماه نشینی ماه شوی با دیگ نشینی سیاه شوی – شماره ۲​

یكی از شیعیان برجسته امام علی النقی(ع) به نام «ابوهاشم جعفری» در محضر امام(ع) نشسته بود كه امام از روی اعتراض به او فرمودند: «چرا تو را در نزد عبدالرحمن بن یعقوب می بینم كه همنشین هستی؟» عرض كرد او دایی من است.

امام فرمودند: عقیده او درباره خدا باطل است (و خدا را به صورت اجسام و اوصاف آن وصف می كند). سپس امام فرمودند: یا با او همنشین شو و ما را ترك كن، و یا با ما بنشین و او را رها كن. ابوهاشم عرض كرد او هرچه می خواهد بگوید، من كه چنین عقیده ای ندارم، لذا به من زیانی نمی رساند.

امام هادی(ع) فرمودند: آیا نمی ترسی از این كه به او عذابی نازل گردد و هر دوی شما را فرا گیرد؟ سپس داستان یکی از یاران حضرت موسی (ع) را برای او بازگو کرد:

آیا نمی دانی داستان آن كسی كه از یاران حضرت موسی(ع) بود ولی پدرش از یاران فرعون و هنگامی كه لشكر فرعون در كنار دریا به حضرت موسی(ع) و یارانش رسید و آن پسر از حضرت موسی(ع) جدا شد كه پدرش را نصیحت كند و او را از لشكر فرعون خارج كند و به لشكر حضرت موسی(ع) ملحق سازد.

پدرش همچنان در لشكر فرعون به راه خود می رفت و پسرش با او درباره عقیده اش جر و بحث می كرد، تا اینكه هر دوی آنها به كنار دریا رسیدند و همین كه لشكر فرعون غرق شدند، آن دو نیز با هم غرق شدند و خبر به حضرت موسی(ع) رسید و حضرت فرمودند: او در رحمت خداست ولی چون عذاب نازل گردد از آن كه نزدیك گنهكار است دفاعی نشود.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12

انشا در مورد ضرب المثل با ماه نشینی ماه شوی با دیگ نشینی سیاه شوی – شماره ۱​

امام سجاد (علیه السّلام) فرمودند:

مُجالِسهُ الصّالِحینَ داعِیهٌ إلَی الصَّلاحِ؛ همنشینی با صالحان، به صلاح و رستگاری می کشاند.

شعر زیبای سعدی را درباره ی تأثیر همنشینی حتماً به یاد دارید:

گِلی خوشبوی در حمام، روزی

رسید از دست محبوبی به دستم

بدو گفتم که مشکی یا عبیری؟

که از بوی دلاویز تو مستم

بگفتا من گِلی ناچیز بودم

ولیکن مدّتی با گُل نشستم

کمال همنشین در من اثر کرد

وگرنه من همان خاکم که هستم

و این همان تمثیلی است که در روایات آمده است.

وقتی باد و نسیم، از لجنزار و مزبله می گذرد، با خودش بوی تعفن و بد به مشامها می رساند. ولی وقتی از گلستان می گذرد، عطر گل ها را با خود می آورد.

همنشینی با دیگران چنین است.هم خوبان بر ما تأثیر می گذارند، هم بدان. همنشینی با نیکان، انسان را به نیکی و صلاح می کشاند. همنشینی با بدان، اخلاق و افکار و شخصیت انسان را تباه می کند.

تو اول بگو با کیان زیستی

پس آن گه بگویم که تو کیستی

توصیه ی همه ی بزرگان اخلاق آن است که انسان در انتخاب دوستان و همنشینان خود بسیار دقت کند و در حلقه ی دوستان شایسته، با ایمان و اخلاق قرار گیرد تا فضای سالم و معنوی آن گونه دوستان، او را هم به وادی صلاح و خیر و نیکی بکشاند.

چه بسیارند گمراهان و فاسدانی که به سبب معاشرت با دوستان ناباب، به فساد کشیده شده اند. و چه بسیارند نیکانی که خوبی خود را مدیون انسانهای با ایمان و صالح هستند.

در دنیا و جامعه و محیطی که ما در آن زندگی می کنیم ، رفتار دیگران تأثیر زیادی در اخلاق و رفتار و سرنوشت ما دارد. در این محیط هم افراد درستکار با ایمان و فداکار زندگی می‌کنند، هم افراد نادان و خلاف‌کار، این بستگی به عقل و تدبیر ما دارد که با چه کسانی معاشرت و همنشینی کنیم.

اگر با افراد موفق و با ایمان معاشرت کنیم از دانش و اخلاق و رفتار خوب آنان بهره می‌بریم. یا حداقل از تجربه‌های خوب آنان استفاده می‌کنیم؛ اما اگر با افراد نادان معاشرت و دوستی کردیم، اخلاق و رفتار بد آنان بر روی ما تأثیر می‌گذارد و ما را منحرف می‌کند.

بسیار دیده شده است كه سرنوشت افراد خوب و بد، بر اثر معاشرت ها بكلّى دگرگون شده، و مسیر زندگانى آنها تغییر یافته است. معاشرت با افراد بد، حسّ بدبینى را در انسان، تشدید مى كند و سبب مى شود كه نسبت به همه كس بدبین باشد.

روشنى این موضوع، یعنى سرایت حسن و قبح اخلاقى از دوستان به یكدیگر سبب شده كه شعرا و ادبا، نیز در اشعار خود هر كدام به نوعى درباره این مطلب دادِ سخن بدهند.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12

انشا در مورد ضرب المثل با ماه نشینی ماه شوی با دیگ نشینی سیاه شوی – شماره ۲​

پیدا کردن دوست خوب و صمیمی، در این دوره و زمانه، مانند پیدا کردن میوه ی خوب و رسیده است!

شاید زمانی که داشتند رفاقت را تقسیم میکردند، همه ی مردم در خواب غفلت بودند یا شاید ریشه شان خشکیده بوده و به این قافله نرسیده اند یا شاید هم از تقسیم غنائم بهره برده اند، امّا بعد از آن آفت به ریشه شان زده و آدمیت را ازشان گرفته است!

من دوست صمیمی و هم نشین واقعی خود را تنها به شرط چاقو برمی گزینم!

اگر ظاهرش خوب بود ، او را برای تست باطن انتخاب میکنم و با چاقوی عقل، جسمش را می شکافم و به روحش دست می یابم! اگر جسم و باطنش یکی بود و اخلاق و رفتار پسندیده ای داشت، او را انتخاب میکنم. البته هیچ انسانی کامل نیست و من معتقدم باید در مقابل دوستی که میوه و ریشه ی خوبی دارد و تنها چند لکه در او دیده می شود، ما نیز آب پاک و زلالی باشیم تا لکه هایش را پاک کنیم و او را از بدی ،دور نگه داریم.

دراینجا یک سوال پیش می آید که چگونه این چنین باشیم؟ باید درجواب بگویم: کافیست آینه باشیم ( المومن مراة المومن؛ مومن آینه مومن است)… مانند آیینه نقد کنیم و امر به معروف آیینه وار انجام دهیم. آینه هیچ گاه داد نمی زند که موهایت نامرتب اند، هیچ گاه فریاد نمی زند یقه ات را درست کن…سکوتش ، خیلی محض است! ما نیز باید همچون آینه و بدون تغییری درحقیقت، واقعیت دوستمان را بارفتارمان، به وی بفهمانیم.

کسانی که در رفتارشان خورده و شیشه پیدا می شود، باید بدانند که مانند میوه ها ،چه خوب باشند و چه بد، چه رسیده باشند و چه گندیده، عاقبتشان این است که خورده شوند و دور انداخته شوند، اما این که پس ازمرگ مورد حمله ی حشرات قرار بگیرند یانه، دست خودشان است. حال قضاوت باشماست!

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12
موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12

انشا در مورد همنشین خوب چه تاثیری در رفتار انسان دارد​

انسان با انسان از منظر خداوند هیچ تفاوتی ندارد و این نسبت خانوادگی و فامیلی است که انسان ها را کمی دور از هم نشان میدهد در حالی که افراد مختلف جامعه میتوانند در هر شرایطی با هم دوست باشند.انتخاب دوست خوب کار آسانی نیست و در این زمانه باید دوست را امتحان کرد تا به نتیجه مثبت یا منفی رسید.دوست چه تاثیراتی میتواند بر زندگی انسان بگذارد؟

تاثیر یک دوست می‌تواند فراتر از لحظه حال باشد، یعنی دوستان ما می‌توانند آینده ما را تحت تاثیر قرار دهند.

دوستان یکی از اجزای مهم زندگی ما هستند. آن‌ها حس تعلق به ما می‌دهند، باعث خوشحالی و لذت ما می‌شوند، به ما کمک می‌کنند، از ما حمایت عاطفی می‌کنند و در هنگام نیاز ما را راهنمایی می‌کنند. تاثیر یک دوست می‌تواند فراتر از لحظه حال باشد، یعنی دوستان ما می‌توانند آینده ما را تحت تاثیر قرار دهند.
دوستان ما از چند طریق می‌توانند زندگی ما را به نحو چشمگیری تحت تاثیر قرار دهند :

دوستان ما می‌توانند روی تفکر و احساسی که در مورد خودمان داریم تاثیر بگذارند. اینکه دوستان شما در مورد شما چه فکری می‌کنند و چگونه به شما واکنش نشان خواهند داد تاثیر عمیقی روی ادراک‌های شما از خودتان دارد. برای مثال، اگر همسرتان را به‌مانند یک فرد مهربانی که خودتان خواهانش هستید تصور کند، این تصور تاثیر مثبتی روی رابطه شما خواهد گذشت، چون این تصور باعث می‌شود در دستیابی به ایده آل خود تلاش بیشتری کنید. علاوه بر این، دوستان نزدیک شما نیز می‌توانند تاثیر مشابهی روی شما داشته باشند. باوجوداین، اگر رفتاری که دوستان شما در قبال شما دارند باب میلتان نباشد، با تاثیر منفی این دوستان در دست‌یابی به ایده آل خود مواجه خواهید شد. بنابراین، همواره این را در ذهن خود داشته باشید که باید دوستان خود را عاقلانه انتخاب کنید.

دوستان می‌توانند روی سلیقه‌های شخصی و سبک زندگی یکدیگر تاثیر بگذارند. زمانی که دوستان لباس‌های خود را به یکدیگر قرض می‌دهند یا آهنگ‌هایی را بین خود ردوبدل می‌کنند، این امکان وجود دارد که علایق آن‌ها شبیه به هم شود. این تاثیر می‌تواند نسبتا ناچیز باشد، اما می‌تواند تاثیر چشمگیرتری نیز داشته باشد. برای مثال، می‌تواند روی نحوه خرج کردن پول شما همچون صرف پول بیشتر برای تعطیلات و پس‌ازانداز کردن پول برای یک روز بارانی تاثیر داشته باشد. علاوه بر این، می‌تواند روی نحوه گذراندن وقت شما همچون انتخاب انجام کارهای نیکوکارانه به جای گذراندن وقت خود در یک کافه تاثیر داشته باشد. علاوه بر این، دوستان می‌توانند سبک زندگی یکدیگر همچون عادت‌های غذایی و نحوه الویت بندی تمرین‌ها را تحت تاثیر قرار دهند. این نوع از تصمیم‌های مرتبط باسلیقه‌های شخصی و سبک زندگی که تحت تاثیر دوستان هستند می‌توانند به‌طور مستقیم سلامتی و شادی شما را تحت تاثیر قرار دهند.

دوستی‌های فعلی شما می‌توانند ماهیت دوستی‌های آتی شما را تحت تاثیر قرار دهند. روانشناسان می‌گویند که بسیاری از مراجعه‌کنندگان آن‌ها که خواهان رابطه صادقانه با دیگران بودند و دیگران را با آغوش باز می‌پذیرفتند پس از خ*یانت یکی از دوستان نزدیک خود این نگرش خود را تغیر دادند و دیگر کسی را با آغوش باز نپذیرفتند. به‌طور مشابه، اگر فردی اوقات خود را با دوستانی سپری کند که پشت سر دیگران حرف می‌زنند، به‌طور ناخودآگاه این احساس در فرد به وجود می‌آید که نباید به دیگران اعتماد کند تا این‌گونه پشت سرش حرف نزنند. از سوی دیگر، افرادی نیز هستند که از برقراری ارتباط با دیگران ترس داشتند و در تنهایی به سر می‌بردند، اما توانستند با تجربه یک دوستی صادقانه و محبت‌آمیز بر ترس برقراری ارتباط با دیگران فائق آیند. بنابراین، درحالی‌که داشتن دوستانی حمایتی و کمک‌کننده یکی از عوامل اساسی در ایجاد خوشحالی شما است، اما این نکته را نیز مدنظر داشته باشید که باید خود را از دوستانی مصون دارید که درنهایت باعث احساس تنهایی در شما می‌شوند و برای شما خطرآفرین هستند.

یک شبکه اجتماعی قدرتمند با یک زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر در ارتباط است. بسیاری از تحقیق‌ها نشان داده‌اند که افراد دارای دوستانی خوب و یک خانواده حمایتی استرس کمتری دارند و ازنظر روانی سالم‌تر هستند. نتایج تحقیقی که اخیرا در امریکا منتشر شد، نشان داد که پیوندها و روابط اجتماعی قوی غالبا باعث افزایش طول مدت عمر می‌شوند. به‌عبارت‌دیگر، دوستانی خوب و حامی می‌توانند باعث بهبود زندگی شما شوند و در سلامتی شما نیز موثر هستند. درنتیجه، می‌توان این‌گونه بیان داشت که یک دوست نامناسب و بد می‌تواند به زندگی و سلامتی شما آسیب برساند.

بنابراین، با توجه به تاثیر دوست در آینده شما باید در انتخاب دوستانی خود دقیق و عاقلانه عمل کنید. پیش از انتخاب دوست باید این مهم را بررسی کنید که آیا فرد خصوصیات موردنظر شما را دارد یا خیر. همچنین توجه داشته باشید که آیا ایجاد یک رابطه دوستی با یک شخص چه تاثیراتی می‌تواند در طول سال‌های آینده بر شما داشته باشد.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12
موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12

معنی پشت چشم نازک کردن چیست؟​

۱- پشت چشم نازک کردن کنایه از متکبرانه برخورد کردن با دیگران است.

۲- این ضرب المثل را برای کسانی به کار می برند که خود را برتر از دیگران دانسته و به اصطلاح فکر می کنند ” از دماغ فیل افتاده‌اند ” ! به همین دلیل سعی می کنند رفتارشان در ظاهر هم به گونه ای باشد که برتری آنها از بقیه را نشان دهد.

مثلا لباس های فاخر می پوشند خصوصا در جمع هایی که مردم لباس متوسط را هم به زور تهیه می کنند چه رسد به فاخرش! یا صدایشان را لحن متفاوتی می دهند و با افاده صحبت می کنند. وقتی کسی صحبت می کند، چشمانشان را به حالت مغرورانه ای سوی دیگر می چرخانند تا نشان دهند که فرد مقابلشان برای اینها اهمیت و جایگاه مهمی ندارد.

۳- این رفتار زشت و متکبرانه، بیشتر در افراد تازه به دوران رسیده یافت می شود. مثلا در گذشته هیچ مال و منالی نداشت و حالا یکهو ثروتمند شده. چون ظرفیت کافی برای ثروتمند شدن ندارد، رفتارش به کلی تغییر می کند.

اینگونه افراد به دلیل اینکه اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند و در وجود خود احساس خواری می کنند، سعی دارند این احساسات درونی شان را با تکبر در برابر دیگران بپوشانند زیرا وقتی متکبرانه و آمرانه رفتار می کنند دیگر آن احساس خواری را ندارند.

موضوع نویسنده

Mahi.otred

سطح
5

ویراستار انجمن
ویراستار انجمن
Apr
5,572
6,489
مدال‌ها
12
بالا پایین