جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.

مهم تاپیک جامع پیشنهادات، انتقادات تیم نقد | انجمن رمان بوک

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته تالار نقد توسط نهال رادان با نام تاپیک جامع پیشنهادات، انتقادات تیم نقد | انجمن رمان بوک ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 1,957 بازدید, 26 پاسخ و 3 بار واکنش داشته است
نام دسته تالار نقد
نام موضوع تاپیک جامع پیشنهادات، انتقادات تیم نقد | انجمن رمان بوک
نویسنده موضوع نهال رادان
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط سپیدخون؛

Ayumi

سطح
0

کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Apr
1,604
1,164
مدال‌ها
2
سلام، خسته نباشید.

انتقادم از کادر اینه که منتقدین فقط در چهارچوب ملاک‌ها و معیارهای انجمن دارن نقد میکنن و همچنین این نقدها و بررسی‌ها کلی و خلاصه هستن، مثلا ممکنه نویسنده در طول نوشتن رمانش بعضی از اتفاقات رو خیلی کند یا خیلی تند بنویسه، اما فقط توی همین قسمت! و بعد از اون سیرش روند عادی خودش رو داشته باشه؛ ولی منتقد به اون قسمت اشاره‌ای نمیکنه و کلی میگه سیرش معمولی بوده یا چیزهای دیگه... به نظرم بهتره منتقدها علاوه بر اینکه طبق معیارهای داده‌شده نقد رو انجام میدن، سبک نقد خودشون رو هم داشته باشن و هر اشکالی که توی قسمت‌های مختلف دیدن برای نویسنده شرح بدن تا برطرف کنه. فکر میکنم منظور اون دوست عزیزمون از سخت‌گیری نکردن همین بوده باشه.

پیشنهاد دیگه‌ای هم که برای تیم منتقد دارم، این هست که راجع به هر معیار یه توضیح مختصر بدن تا بالفرض اگه یه نویسنده تازه‌کار بود، بدونه چی به چی هست و... اینطوری نقد رمان‌ها حالت بازتر و مفهومی‌تری به خودش میگیره و برای بعضی‌ها گنگ جلوه نمیکنه.

بابت همه زحماتی که می‌کشید، ممنونم🌷​

شاهدخت

سطح
10

ناظر کیفی کتاب
ناظر کیفی کتاب
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
12,597
40,149
مدال‌ها
25
درود؛
ممنون بابت انتقادتون

سلام، خسته نباشید.

انتقادم از کادر اینه که منتقدین فقط در چهارچوب ملاک‌ها و معیارهای انجمن دارن نقد میکنن و همچنین این نقدها و بررسی‌ها کلی و خلاصه هستن، مثلا ممکنه نویسنده در طول نوشتن رمانش بعضی از اتفاقات رو خیلی کند یا خیلی تند بنویسه، اما فقط توی همین قسمت! و بعد از اون سیرش روند عادی خودش رو داشته باشه؛ ولی منتقد به اون قسمت اشاره‌ای نمیکنه و کلی میگه سیرش معمولی بوده یا چیزهای دیگه... به نظرم بهتره منتقدها علاوه بر اینکه طبق معیارهای داده‌شده نقد رو انجام میدن، سبک نقد خودشون رو هم داشته باشن و هر اشکالی که توی قسمت‌های مختلف دیدن برای نویسنده شرح بدن تا برطرف کنه. فکر میکنم منظور اون دوست عزیزمون از سخت‌گیری نکردن همین بوده باشه.​
در این باره منتقد از نبوت تعادل در سیر رمان توضیح میده و میگه که در کدام قسمت داستان تعادل سیر نداشته.

پیشنهاد دیگه‌ای هم که برای تیم منتقد دارم، این هست که راجع به هر معیار یه توضیح مختصر بدن تا بالفرض اگه یه نویسنده تازه‌کار بود، بدونه چی به چی هست و... اینطوری نقد رمان‌ها حالت بازتر و مفهومی‌تری به خودش میگیره و برای بعضی‌ها گنگ جلوه نمیکنه.

بابت همه زحماتی که می‌کشید، ممنونم🌷​
نویسنده در تاپیک سوالاتش رو می‌تونه بپرسه.

ممنون بابت این‌که وقت گذاشتید. 🌹

Tara Motlagh

سطح
6

مخاطب رمان برتر
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
Dec
7,765
46,776
مدال‌ها
7
سلام و وقت به خیر
یک انتقاد داشتم نسبت به اسم اثر. نمی‌دونم چرا این‌قدر داره روی اسامی خاص و در حقیقت عجیب و غریب تاکید میشه. من به شخصه وقتی داستانی رو می‌بینم که اسمش اون‌قدر دور از ذهن و عجیبه که باید تو گوگل دنبال معنیش بگردم کلا بی‌خیال خوندنش میشم.
قبول دارم که اسم اثر باید خواننده رو جذب کنه اما این به این معنی نیست که چون اسم کلیشه‌ای هست توانایی جذب خواننده رو نداره.
اسم باید تم داستان رو در بگیره. خیلی از آثار معروف در کل دنیا اسامی کلیشه‌ای و خیلی ساده‌ای دارن اما قلم نویسنده اون اسم ساده رو تبدیل به یه اثر معروف و ارزشمند کرده.
خواهش می‌کنم این قانون اسامی عجیب و غریب رو بردارین. این‌جوری خیلی از آثاری که ارزش خوندن رو دارن، موقع تگ نمره پایینی می‌گیرن و نویسنده رو سرخورده می‌کنه.
دومین انتقادم اینه که چندان به نوع قلم نویسنده توجه نمیشه. بعضی از رمان‌هایی که تگ‌های بالا رو می‌گیرن قلم ضعیفی دارن و احتیاج به تمرین بیشتر دارن و خیلی از رمان‌هایی که قلم قوی دارن اما به خاطر توجه بیش از حد به یه سری جزئیات، تگ پایین‌تری می‌گیرن.

DELVIN

سطح
6

ارشد بازنشسته
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
نویسنده انجمن
Jun
13,760
32,217
مدال‌ها
10
سلام و وقت به خیر
یک انتقاد داشتم نسبت به اسم اثر. نمی‌دونم چرا این‌قدر داره روی اسامی خاص و در حقیقت عجیب و غریب تاکید میشه. من به شخصه وقتی داستانی رو می‌بینم که اسمش اون‌قدر دور از ذهن و عجیبه که باید تو گوگل دنبال معنیش بگردم کلا بی‌خیال خوندنش میشم.
قبول دارم که اسم اثر باید خواننده رو جذب کنه اما این به این معنی نیست که چون اسم کلیشه‌ای هست توانایی جذب خواننده رو نداره.
اسم باید تم داستان رو در بگیره. خیلی از آثار معروف در کل دنیا اسامی کلیشه‌ای و خیلی ساده‌ای دارن اما قلم نویسنده اون اسم ساده رو تبدیل به یه اثر معروف و ارزشمند کرده.
خواهش می‌کنم این قانون اسامی عجیب و غریب رو بردارین. این‌جوری خیلی از آثاری که ارزش خوندن رو دارن، موقع تگ نمره پایینی می‌گیرن و نویسنده رو سرخورده می‌کنه.
دومین انتقادم اینه که چندان به نوع قلم نویسنده توجه نمیشه. بعضی از رمان‌هایی که تگ‌های بالا رو می‌گیرن قلم ضعیفی دارن و احتیاج به تمرین بیشتر دارن و خیلی از رمان‌هایی که قلم قوی دارن اما به خاطر توجه بیش از حد به یه سری جزئیات، تگ پایین‌تری می‌گیرن.
اسامی مهمن؛ در هر جایی که چک کنید در کلیشه‌ای بودن نام اثر سخت‌گیری دارن!
عزیزم تگ‌ها با توجه به نقد داده میشه، برای نقد خوب هم باید سطح بالا باشه، درکل بگم مشکلی در تگ‌ها نیست!

-پریزاد-

سطح
6

کاربر رمان‌بوک
کاربر رمان‌بوک
Sep
3,814
13,275
مدال‌ها
12
برای بخش نقد فیلم و سینما یک پیشوند نقد موسیقی قرار بدیم.

Tara Motlagh

سطح
6

مخاطب رمان برتر
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
Dec
7,765
46,776
مدال‌ها
7
سلام و وقت خوش
چرا توی نقد رمان جلد رو از ارکان اصلی برنمی‌دارین. درسته که جلد رکن مهمیه و قطعا کار تیم طراحی هم جای دست‌مریزاد و تشکر داره اما جلدی که نویسنده توی انتخابش دستش بسته‌اس و باید ساعت‌ها وقت صرف کنه تا شاید بتونه عکسی رو پیدا کنه که شاید و فقط شاید کمی به اون چیزی که در ذهنشه نزدیک باشه
تازه این مرحله که تموم میشه باید ببینه طراح این عکس رو می‌پذیره یا نه
و در آخر موقع نقد، من منتقد باید به نویسنده بگم جلدی که خودش توش هیچ دستی نداشته مناسب هست یا نه
و موقع تگ بهش نمره تعلق می‌گیره. و این نمره روی تگ اثر داره. نویسنده‌ای که قلم خوبی داره واقعا حیفه به خاطر جلدی که نه توی طراحیش و نه پیدا کردن عکسی که مورد نظرشه دستی داره، بخواد به خاطرش نمره منفی بگیره
لطفا جلد رو از روند نقد و تگ بردارین

سپیدخون؛

سطح
4

مدیر تالار تکنولوژی
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Dec
941
4,906
مدال‌ها
5
سلام و وقت بخیر
یه پیشنهاد کوچولو داشتم
بنظرم در تیم نقد، یکی دو نفر وجود داشته باشن که اون نوشته ای که قرار نقد بشه رو فقط بخونن. مثل یه مخاطب ساده
بدون هیچ اموزش یا سنجش و معیاری، فقط اون کتاب و دلنوشته و... رو بخونن و بعد حسشون رو بگن.
اموزش نبینن برای اینکه این ماجرا رو به چشم یه منتقد و با معیارهای حرفه ای بررسی نکنن.
تا تیم نقد علاوه بر نگاه حرفه ایش، به این اگاه باشه که از نظر یه خواننده ی ساده این نوشته چطور به نظر میاد.
به دل میشینه؟ روندش رواعصابه؟ اسمش نامفهومه؟ و...
چون در اخر مخاطب همه ی ما انسان هایی هستن که لزوما نگاه نقاد ندارن و فقط میخوان یه لحظات خوبی سپری کنن با نوشته
واسه همین، بنظرم وجود همچین کاربرایی تو تیم نقد خیلی خوبه و میتونه بگه که اون نوشته فارغ از هر معیار، چه حس و مفهومی به قلب ادم میده
باتشکر که طومار منو خوندید 😂

سپیدخون؛

سطح
4

مدیر تالار تکنولوژی
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Dec
941
4,906
مدال‌ها
5
یه نکته ی کوچولوی دیگه راجع به نام تایپک و واژه ی پیشنهادات
درسته که واژه ی پیشنهادات بین مردم جا افتاده، ولی از نظر قواعد فارسی کاملا اشتباهه... کلمه ی پیشنهاد با ات عربی جمع بسته شده
از اونجایی که اینجا یه فضای ادبیه بد نیست اگه تو اسم تایپک هایی با این مضمون، گفته بشه پیشنهادها :)

بالا پایین