جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی در نوشتن قدرت حسی مهم است یا استعداد؟!

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته جمع‌آوری نکات توسط NIRI با نام در نوشتن قدرت حسی مهم است یا استعداد؟! ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 381 بازدید, 3 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته جمع‌آوری نکات
نام موضوع در نوشتن قدرت حسی مهم است یا استعداد؟!
نویسنده موضوع NIRI
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط NIRI
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7
 
خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,581
مدال‌ها
12
برای نویسندگی خلاق نه‌تنها قدرت حسی و تخیل ضروری است بلکه دو استعداد منحصر به فرد و بنیادیِ دیگر نیز لازم است. اما این دو توانایی لزوماً ارتباطی با هم ندارند. به عبارت دیگر کوهی از اولی به معنای وجود ذره‌ای از دیگری نیست. نخست، استعداد ادبی ـ تبدیل خلاقۀ زبان روزمره و عادی به فرمی والاتر و گویاتر که جهان را به‌روشنی تفسیر می‌کند و وجوه انسانی آن را برجسته می‌سازد. اما استعداد ادبی به‌وفور یافت می‌شود. در هر جامعۀ باسوادی، اگر نگوییم هزارها، دست کم صدها نفر یافت‌ می‌شوند که می‌توانند از زبان عادی و روزمرۀ فرهنگ خود آغاز کنند و به چیزی کم یا بیش غیر عادی برسند. آنها به لحاظ ادبی، زیبا و گاهی عالی می‌نویسند. استعداد دوم استعداد داستانگویی است ـ تبدیل خلاقۀ خودِ زندگی به تجریه‌ای نیرومندتر، روشن‌تر و بامعناتر. این استعداد بر آن است تا زندگی روزمره را به داستانی تغییر شکل دهد که بر غنای زندگی می‌افزاید. استعداد محض داستانگویی، امری نادر است. کدام نویسنده است که سالهای متمادی، به شکلی صرفاً غریزی، داستانهای خوبی بگوید و هرگز برای یک لحظه فکر نکند که چه کرده و چگونه می‌توانسته کار بهتری ارائه کند؟ نابغۀ مادرزاد ممکن است یک بار اثر خوبی بیافریند اما کمال و باروری، زاییدۀ اذهان خودانگیخته و نافرهیخته نیست.
 
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7
 
خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,581
مدال‌ها
12
بهتر است نویسنده کودک باشیم یا بزرگسال؟ داستان بنویسیم یا شعر؟ ذاتا یادداشت نویس هستیم یا نمایشنامه نویس؟
هیچ کدام از کتابهای آموزش نویسندگی، هیچ موسسه معتبر روان شناسی و شناخت شخصیت نمی تواند به این نوع سوال ها پاسخ دهد. نویسنده های پیشکسوت هم نمی توانند با یک نظر آینده نوشتاری کسی را حدس بزنند یا حتا کسی را شبیه خود کنند. همه اینها: کتاب و تست و پیشکسوت، در بهترین حالت میتوانند تمرینها، ایده ها و امکاناتی به ما پیشنهاد دهند برای کشف تدریجی ویژگی های ذهنمان. و بروز و ارایه آنچه هستیم و در درونمان میگذرد، بر کاغذ و متن. هیچ پیشگویی وجود ندارد. به مرور و همزمان با افزایش تجربه های نوشتاریمان، گرایش ذهن ما به بعضی از قالبها آشکارتر میشود. و با خواندن کتابهایی در همان شکل نوشتاری، مثلا شعر یا قصه...، تقویت میشود.
البته این ماجرا قطعیت کامل ندارد و علایق ما در چگونه نوشتن، باز هم در طول زمان میتواند نوسانهایی هرچند اندک، داشته باشد. سبک ها، به همین دلیل پدید می‌آید.
 
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7
 
خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,581
مدال‌ها
12
تکنیک های نویسندگی خلاق، مانند هر چیزی، اصل دارد و تقلبی. از حدود هشت سال پیش که نخستین متون این رشته در ایران ترجمه شد تا امروز، مدعیان آموزش این رشته کم نبوده اند.
به هرحال عنوان همچنان تازه و جذابی است و علاقه به نوشتن را در آدم علاقه مند بیدار می کند. در این یادداشت قصد ندارم به این قضیه توجه کنم ولی براساس متون معتبر این رشته، به نظر میرسد یکی از اصلیترین ملاکهای اصل بودن این تکنیکها، تلاش برای رسیدن هر فرد به جنبه های منحصر به فرد خویش در نویسندگی است؛ اعم از زبان، مضامین انتخابی و ویژگیهای سبکی...
هر روش و کلاس و کتابی به این نام که سعی می کند نوشتارهای همه ما را یکسان کند و صرفا بر قواعد همه گیر نوشتن و چیزهایی مثل متن خوب و متن بد تاکید میکند، اطمینان باید داشت که جنس اصل و اصیل نیست.
البته این رشته هم کلیات و اصول عام و همه گیر دارد. مثلا کارکرد نیمکره های مغز، چگونگی ثبت ادراکات در ذهن و مواردی مانند اینها، برای اکثر ما یکسان است. اما ارزش گذاریهای کاملا یکنواختی برای متنها نباید صورت گیرد. یاد بعضی دکترها افتادم با آن نسخه های از پیش آماده در کشو.
به هرحال شکفتن استعدادهای فردی، کسب و کار متدهای «نویسندگی خلاق» است.
 
موضوع نویسنده

NIRI

سطح
7
 
خانمِ نیری.
ارشد بازنشسته
کاربر ویژه انجمن
کاربر رمان‌بوک
Mar
6,011
26,581
مدال‌ها
12
#تمرین :
هدف: برقراری ارتباط بهتر نویسنده با متن. برطرف کردن این ذهنیت منفی که نوشتن، یک نوع وظیفه و کاری است که باید انجام داد، و باور به نوشتن به عنوان یک ارتباط:
با شخصیت اصلی داستان تان بروید ناهار بخورید. دفترتان را بردارید و «قرار ملاقاتتان» را با او برای خودتان یادداشت کنید. او کجا دوست دارد برود؟ چه چیزی دوست دارد بخورد؟ چه فیلمی دوست دارد ببیند؟ از این فرصت استفاده کنید تا از ارتباطی که بین شما و شخصیتتان هست لذت ببرید.
 
بالا پایین