جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی دیالوگ نویسی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته قبل از تایپ کتاب بخوانیم توسط ASHVAN با نام دیالوگ نویسی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 796 بازدید, 36 پاسخ و 3 بار واکنش داشته است
نام دسته قبل از تایپ کتاب بخوانیم
نام موضوع دیالوگ نویسی
نویسنده موضوع ASHVAN
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط ASHVAN

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23

۴ دستورالعمل نوشتن برای دیالوگ نویسی عالی​

این چهار دستورالعمل را امتحان کنید تا مهارت نوشتن دیالوگ نویسی را تقویت کنید.
به یک مکان عمومی بروید که مردم تمایل دارند با یکدیگر صحبت کنند. کافه ، بار یا وسایل حمل و نقل عمومی را امتحان کنید. ۱۰ دقیقه به استراق سمع مکالمه اختصاص دهید. هرچه می گویند و نحوه گفتن آنها را تا آنجا که می توانید به طور خاص ثبت کنید. اگر اولین بار است که چنین چیزی را امتحان می کنید ، به فضای شخصی افراد توجه و احترام بگذارید.
رونویسی کنید. بعداً ، تا آنجا که می توانید صادقانه این مکالمه را به یک سند پردازش کلمه تبدیل کنید. از آنچه شنیدید می توانید چه نتیجه گیری کنید؟ چه کسی قدرت بیشتری دارد؟ چه کسی چه می خواهد؟ چه کسی بیشتر گوش می داد؟ آیا کسی حرف دیگری را قطع کرده یا او را نادیده گرفته است؟ هر بار تغییر دیدگاه ، پاراگراف جدیدی را شروع کنید ، بنابراین پیگیری اینکه چه کسی چه چیزی را می گوید راحت تر است.

جالب ترین بیت ها را انتخاب کنید. در یک سند جدید ، بخشی از مکالمه را که بیشتر به شما علاقه مند است انتخاب کنید – خواه چند خط باشد ، یا یک وقفه به خصوص شارژ شده باشد – و از آن به عنوان یک صحنه صحنه داستانی استفاده کنید. در اینجا ، شما می توانید پرکننده را برش دهید. متراکم کردن معنی و تغییر کلمات ؛ و ژست ، سکوت و زیر متن را اضافه کنید تا این شخصیت ها و آنچه آنها برای خواننده می خواهند آشکار شود.
نوشتن آیا پس از پاسخ به این سوالات ، روایتی در مورد این غریبه ها در تصورات شما شکل گرفت؟ اگر چنین است ، یک داستان کوتاه در مورد آن بنویسید! و به یاد داشته باشید ، شما نیازی به خلاقیت بیش از حد با برچسب های گفتگو ندارید (عباراتی که بخشی از گفتگو را دنبال می کند و آن را به هر کسی که صحبت می کند نسبت می دهد) اگر شک دارید ، وضوح را هدف قرار دهید. “او گفت” و “او گفت” هیچ مشکلی ندارد.

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
نویسنده‌ها "دیالوگ"

بنظر من همانطور که داستان خوب داستانی هست که نویسنده فقط به شرح داستان اکتفا کند و نتیجه گیری را به خواننده بسپارد، دیالوگ نویسی به این امر کمک شایانی میکند. بنظرم نویسنده میتواند بجای آنکه خصوصیات رفتاری و شخصیتی و حتی ظاهری شخصیت های داستانش را توضیح دهید، با ساختن دیالوگ هایی که بین شخصیت ها شکل میگیرد، این موارد را نشان دهد. درواقع تصمیم گیری و نتیجه گیری را به خود مخاطب میسپارد که شخصیت داستان را کشف کند و بفهمد. بنظرم دیالوگ نویسی نوعی احترام به شعور و هوش خواننده هست که یک نویسنده میتونه ارائه بدهد.

مائده مولوی

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
گاهی یک دیالوگ مناسب بین دو تا از شخصیت های داستان، میتونه جانشین چندین سطر توضیح و توصیف ملال آور بشه.
سمانه علی محمدی

گفت و گو نويسي در داستان بسيار مهم و البته بسيار سخت است كه نيازمند مطالعه زياد و تسلط كافي به موضوعي كه قرار است بيان شود دارد. هر چقدر هم توصيفات عالي باشند اگر گفتگوي شخصيتها پخته و شفاف و خوب نوشته نشده باشد از كشش داستان كم خواهد شد.
مریم کشاورزیان

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
مدتی پیش مشاور میرفتم و تلاش میکردم از رابطه آسیب دیده با همسرم برای روانشناسم توضیح دهم.
از اینکه چقدر به بن بست رسیده ام و هر حرفی بین ما به دعوا ختم می شود گفتم. ساعت ها حرف میزدم و گریه میکردم و از رنج و تنهایی عمیق ام برایش توضیح می دادم.
نتیجه این می شد که در آخر هر جلسه مشاورم تلاش میکرد من را برای ادامه زندگی متقاعد کند.
جلسه آخر دوصفحه از دیالوگی که در مکالمه ها بین من و همسرم شکل می گیرد را برایش نوشتم. دقیق و بدون هیچ سانسوری. با رعایت انصاف و خالی از اجحاف.
جمع بندی جلسات مشاوره به اینجا ختم شد: برای ادامه زندگی این دو زوج نیاز به بررسی بیشتری است…

عاطفه یوسفی

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
دیالوگ نویسی از آن جهت که از زوایای پنهان درون خودم آگاهی پیدا کردم و پاسخ خیلی از رفتارها ی خودم را از خودم گرفتم خیلی شگفت انگیز بود. هر بار که گفتگوی خودم با خودم را آغاز کردم، رازهایی کشف کردم که جز به این طریق ممکن نبود. فکر میکنم دیالوگ نویسی بهترین راه برای فکر کردن فعالانه و هوشمندانه ترین راه برای بیان احوالات درونی خود یا شخصیت های داستانی هست. تجربه بی بدیل و بینظیر بود.
منیره ملایی

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
چندبار توی آزاد نویسی از گفت و گوی بین خودم نوشتم. اول اینکه چالش خلاقانه ای بود و حتا بعد از اتمام نوشته هم بهش فکر می کردم. دوم و جالبش این بود که با رد و بدل شدن حرف های بیشتر چیزهای بیشتر و تازه ای به ذهنم می آمد، موضوعاتی که قبل از آن به تعدادیش اصلن فکر هم نکرده بودم.

حسن چنگیزی

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
گفت‌وگو در معنای ایده‌آلش به معنای «تفکر جمعی» و «هم‌فکری» است. تفکر چندسویه است. نزدیک کردن خرده‌خردها و دیدگاه‌های متفاوت است برای حل مسئله. بازی «بازی برد- برد» است و نه یک نبرد کلامی. آموختن متقابل است و نه دانای کل پنداشتن خود و نادان پنداشتن طرف گفت‌وگو. هم‌آموزی است و نه آموزگاری. ترمیم تفکر است و رسیدن به فهم مشترک.
«گفت‌وگو نویسی»، با چنین دیدی، تمرین و مشق گفت‌وگوست. نمایش قدرت دیالوگ است. ممارست در همه‌جانبه نگری است. محک‌خوردن یک تفکر است در صافیِ اندیشه‌های متفاوت. حتی نوشتن گفت‌وگوهای بی‌حاصل و جنگ‌های کلامی نیز نمایش و یادآوری قدرت تخریب گفت‌وگوی نادرست است و نشان دادن اهمیت یادگیری این مهارت اساسی زندگی.

مرتضی عباسی

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
چند سال پیش، گفت‌وگو و نه گفت‌وگو نویسی، دغدغۀ من بود. کتاب‌هایی دربارۀ گفت‌وگو مطالعه می‌کردم و گاهی درباره‌اش می‌نوشتم و صحبت می‌کردم. گفت‌وگو نه از جایگاه آموزگار و دانای کل و و تلاش برای قانع کردن و اثبات حقانیت و برتری بلکه به معنای «همفکری و تفکر جمعی». به معنای «از مناظر گوناگون به مسئله‌ای نگریستن» و …
حالا با تجربۀ تمرین‌های خلاقانۀ شما در نوشتن دیالوگ، بهتر درک می‌کنم که گفت‌وگونویسی چقدر کمک می‌کند به درک بهتر مفهوم گفت‌وگو. چه با نشان دادن گفت‌وگوی سازنده و چه غیر سازنده. نشان دادن گفت‌وگوهای سازنده، قدرت گفت‌وگو را به نمایش می‌گذارد و نشان دادن گفت‌وگوهای غیرسازنده، قدرت تخریب نیاموختن آن را. (عبارت «گفت‌وگوی سازنده» تداعی‌کنندۀ گفت‌وگوهای دیپلماتیک است. مانند گفت‌وگوهای سازندۀ وین، شاید بهتر بود می‌گفتم، گفت‌وگوی مفید و غیرمفید، یا محرک و مخرب یا …)
به‌هرحال وقتی دربارۀ مسئله‌ای به نگارش گفت‌وگو می‌پردازیم، گویی از چند جهت، نوری بر آن می‌تابانیم و از زاویه‌ها و نگاه‌ها و دنیاهای دیگری به آن نظر می‌کنیم و به‌عبارت‌دیگر علاوه بر تمرین نویسندگی، تمرینی انجام می‌دهیم برای مهارت دریکی از اساسی‌ترین نیازهای زندگی به نام «گفت‌وگو»؛ و به‌تدریج در زندگی، شنوندۀ بهتری خواهیم شد و چندبعدی به مسائل نگاه و دریچۀ تفکر را برای افکار و نظرات متفاوت وسعت می‌بخشیم.

مرتضی عباسی

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
گفت و گوی خوب باید روشن، باورکردنی و طبیعی باشد.
یکی از مهمترین راه حل‌ها برای گفت و گو نویسی اين است که خودمان را به جای شخصیت‌های داستان بذاريم و از طرف آنها صحبت کنیم.
بقول آقاي جمال ميرصادقي :
گفت و گوی کامل این است که سه خصوصیت را در خود به نمایش گذارد: خصوصیت جسمانی، روانی و اجتماعی.

زینب فولادی

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,347
45,511
مدال‌ها
23
با دیالوگ نویسی بین من ومن دریچه های جدیدی در مبحث موردنظر گفتگو برایم باز شد وبه این ترتیب به ایده های جدید دست پیدا کردم ودربین این دیالوگ ها جواب خیلی از سوالهایی که لابلای ذهن شلوغم گیر کرده بود را پیداکردم. درکل نتیجه جالبی داشت.

زهرا شهراد

بالا پایین