جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

معرفی کتاب کتاب «فیلمنامه‌نویسی در ده روز» | چگونه در ده روز یک فیلمنامه بنویسیم؟

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته قبل از تایپ کتاب بخوانیم توسط شیر کاکائو با نام کتاب «فیلمنامه‌نویسی در ده روز» | چگونه در ده روز یک فیلمنامه بنویسیم؟ ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 525 بازدید, 42 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته قبل از تایپ کتاب بخوانیم
نام موضوع کتاب «فیلمنامه‌نویسی در ده روز» | چگونه در ده روز یک فیلمنامه بنویسیم؟
نویسنده موضوع شیر کاکائو
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط شیر کاکائو
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
روز سوم: اجتناب و راه‌انداز دوم

در این مرحله خواننده می‌خواهد بداند شخصیت اصلی چگونه به مشکلش واکنش نشان می‌دهد. در این فاصله ما باید ایدۀ اصلی فیلم و کشمکش درونی را پایه‌ریزی کنیم و سرانجام این مرحله با اتفاق بزرگی به پایان می‌رسد.

در این مرحله هنگامی که شخصیت اصلی سعی دارد تا مشکل پیش‌آمده را نادیده بگیرد و از آن اجتناب کند، شما از فرصت استفاده کنید و به مانع پیش روی او اشاره کنید و به کشمکش درونی بپردازید؛ تا به بیننده این فرصت را بدهید دربارۀ شخصیت اصلی و گذشته‌اش بیشتر آگاه شود. همچنین در این فرصت داستان‌های فرعی را مطرح کنید و پیش ببرید.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
راه‌انداز دوم باید رخدادی بزرگ‌تر از راه‌انداز اول باشد. تا دنیای شخصیت اصلی را به شکلی دراماتیک‌تر دچار تغییر کند. در همان حالی که ممکن است شخصیت اصلی تلاش کند تا از اثر راه‌انداز اول اجتناب کند در این زمان راه‌انداز دوم، او را وارد ماجرایی می‌کند که دیگر نمی‌تواند برای آن اقدامی نکند.

برای مثال در فیلم شجاع دل، بعد از ازدواج پنهانی ویلیام با مارون، سربازان انگلیسی به مارون حمله می‌کنند و درگیر می‌شوند. انگلیسی‌ها برای گرفتن ویلیام مارون را اعدام می‌کنند. حالا منتظریم بدانیم که آیا ویلیام راهی برای متوقف کردن بی‌عدالتی انگلیسی‌ها پیدا می‌کند؟
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
روز چهارم: آغاز سفر شخصیت اصلی

این مرحله که از آن به عنوان پردۀ دوم یاد می‌شود نیمی از فیلمنامه را در بر می‌گیرد. در اینجا شخصیت اصلی در شرایط واکنش قرار می‌گیرد و متوجه می‌شود که راهی برای اجتناب ندارد هرچند که هنوز در مقابل شرایط پیش رویش خیلی فعالانه اقدام نمی‌کند. او در این مرحله معمولاً قدری منفعل، ترسو یا بیش از حد محتاط عمل می‌کند.

در فیلم شجاع دل، ویلیام بعد از مرگ مارون شورشی را در روستایش علیه سربازان انگلیسی آغاز می‌کند.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
روز پنجم: شرایط شخصیت اصلی خوب به نظر می‌رسد

در اینجا شرایط آنگونه که شخصیت اصلی تصور می‌کرد خیلی بد نیست. او کم‌کم‌ در دنیای جدیدش اعتمادبه‌نفسش را پیدا می‌کند. این مرحله اغلب با به نتیجه رسیدن هدف اولیه پایان می‌پذیرد. (هدف اولیه نباید با هدف اصلی و نهایی فیلم که توسط کشمکش بیرونی مطرح شده‌است اشتباه گرفته شود.)

برای مثال در فیلم شجاع دل، ویلیام خیلی زود متوجه می‌شود جنگی که او با انگلیسی‌ها به راه انداخته خیلی فرارتر از دهکده‌شان خواهد رفت. این مرحله در نهایت با یک پیروزی ارزشمند برای اسکاتلندی‌ها در جنگ مقابل انگلیسی‌ها به پایان می‌رسد.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
روز ششم: نقطۀ میانی

در نقطۀ میانی شرایط به شکلی عمیق‌تر دچار تغییر می‌شود. در اینجا چرخش اصلی اتفاق می‌افتد و شخصیت اصلی متوجه می‌شود شرایط آنطور که فکر می‌کرده خوب نیست و سفر یا ماجراجویی شخصیت اصلی تغییر مسیر پیدا می‌کند. در این مرحله موانع پیش روی شخصیت اصلی افزایش می‌یابد و او بیش از آن که تصور می‌کرد در خطر است. بنابراین مجبور می‌شود تا نقشه‌ای از نو ترسیم کند.

برای مثال در فیلم شجاع دل، ویلیام به مبارزان اسکاتلندی می‌گوید که از بازگشت انگلیسی‌ها مطمئن است. بنابراین نقشۀ جدیدی ترسیم می‌کند و تصمیم می‌گیرد به انگلستان هجوم ببرد.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
روز هفتم: شرایط سخت‌تر می‌شود

این مرحله جایی است که شخصیت اصلی نسبت به دنیای جدیدی که در آن قرار گرفته احساس غربت می‌کند و برای مقابله با چنین شرایطی حس آمادگی ندارد، ارتباطش را با محیط پیرامونش درک نمی‌کند و شانسی برای موفقیت خود قائل نیست. با این وجود این مرحله با کورسویی از امید به پایان می‌رسد. در این مرحله سعی کنید راه‌هایی برای سخت‌تر کردن شرایط قهرمان در نظر بگیرید.

برای مثال در فیلم شجاع دل، پادشاه بی‌رحم انگلستان خود نیز وارد جنگ با اسکاتلند می‌شود. ویلیام می‌داند که برای جنگ با انگلستان باید کل کشورش را علیه دشمن متحد کند، اما متوجه می‌شود که لردهای اسکاتلندی تمایلی برای اتحاد ندارد.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
روز هشتم: بدترین اتفاق ممکن

در این گام بدترین اتفاق ممکن برای شخصیت اصلی رقم می‌خورد طوری که تقریباً تمام امیدش به یأس تبدیل می‌شود. بیننده در این نقطه باید به این باور برسد که هیچ راهی برای شخصیت اصلی باقی نمانده تا بر کشمکش بیرونی غلبه کند و به هدفش برسد. در این مرحله شخصیت اصلی متوجه ضعف و کشمش درونی خود می‌شود، همان ضعفی که او را از رسیدن به هدف بازداشته است.

برای مثال در فیلم شجاع دل، لردهای اسکاتلندی، در جنگ فالکرک، ویلیام و مردانش را تنها می‌گذارند و اسکاتلند در آن جنگ شکست می‌خورد. ویلیام وقتی متوجه می‌شود رابرت بروس هم در کنار لردها به او خ*یانت کرده است، از درون نابود می‌شود.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
روز نهم: بازگشت

در این مرحله که پردۀ سوم آغاز می‌شود شخصیت اصلی به این نتیجه می‌رسد که راهی برای فرار ندارد و نمی‌تواند شکست را بپذیرد. در اغلب اوقات، شخصیت اصلی در این مرحله نقشۀ جدیدی را برای رسیدن به هدفش طرح‌ریزی می‌کند. در این مرحله او باید بر ضعف و کشمکش درونی خود غلبه کند تا بتواند راه را برای غلبه بر کشمکش بیرونی هموار کند.

این مرحله در حالی به پایان می‌رسد که دستیابی به هدف نهایی هنوز هم در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، اما بیننده می‌داند که شخصیت اصلی آمده است تا با تمام توان خود برای رسیدن به هدف تلاش کند.

برای مثال در فیلم شجاع دل، ویلیام از پذیرفتن شکست خودداری می‌کند و شروع به انتقام گرفتن از لردهایی می‌کند که به او خ*یانت کرده بودند. چندی بعد لردها به ویلیام اطلاع می‌دهند که آماده‌اند از او حمایت کنند. با وجود این ریسک که امکان دارد آن‌ها بار دیگر خ*یانت کنند، اما ویلیام می‌پذیرد با لردها ملاقات کند.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
روز دهم: پایان

جایی است که شخصیت اصلی علیه مانع نهایی برمی‌خیزد و به رؤیایش می‌رسد یا ناکام می‌ماند. وقتی به پایان می‌رسیم بسیار مهم است که شخصیت اصلی در مقایسه با شخصیتی که در ابتدای فیلم مشاهده کردیم تغییر کرده باشد. اینجا درست همان نقطه‌ای است که رضایت و خشنودی کامل را برای بیننده فراهم می‌کند.

هنگام پایان داستان به حرف شخصیت‌ها توجه کنید تا کاری را که می‌خواهند انجام دهند. ممکن است شرایط داستان پایان دیگری را برخلاف آنچه در ابتدا تصور می‌کردید بطلبد. در مرحلۀ پایان شتاب نکنید و پایان‌های گوناگون را بررسی کنید تا بیننده‌ای که دو ساعت منتظر پایان فیلم بوده است از پایان فیلم رضایت خاطر داشته و از فیلم لذت برده باشد.
 
موضوع نویسنده

شیر کاکائو

سطح
0
 
کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
Jul
2,609
4,907
مدال‌ها
2
برای مثال در فیلم شجاع دل، بار دیگر لردهای اسکاتلندی به ویلیام خ*یانت می‌کنند و انگلیسی‌ها او را دستگیر می‌کنند. ویلیام به سختی شکنجه می‌شود و از او می‌خواهند برای اینکه بخشیده شود به پادشاه انگلستان سوگند وفاداری یاد کند. اما او روی عقایدش می‌ماند و در آخرین کلامش فریاد می‌زند: «آزادی»

به این نکته توجه کنید که نسخۀ اولیۀ فیلمنامه قرار نیست نسخۀ آخر و ویرایش نهایی باشد. همیشه فرصت هست که بازگردید و چرخش‌های جدیدی به داستان بدهید. به نسخۀ اولیه به عنوان یک چرک‌نویس تماشا کنید و خود را درگیر جزئیات کوچک نکنید. همیشه می‌توانید برگردید و آنچه را که خوش‌تان نمی‌آید تغییر دهید. انتظار نداشته باشید که نسخۀ اولیه کامل و بی‌نقص باشد.
 
بالا پایین