جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

گیاه درخت | اَنار

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته طبیعت و محیط زیست توسط DOonYa با نام درخت | اَنار ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 521 بازدید, 30 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته طبیعت و محیط زیست
نام موضوع درخت | اَنار
نویسنده موضوع DOonYa
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط DOonYa
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

آیا پرورش درخت انار در باغچه ممکن است؟​

در کاشت درخت انار؛ توجه به این نکته ضروری است که ریشه آن عمق کمی دارد. از طریق بذر یا نهال می‌توان نسبت به کاشت نهال انار، در باغچه منزل اقدام نمود. تا زمانی که نهال حساس و کوچک است، بهتر است در گلدان نگهداری شود. در زمان کاشت نهال انار، لازم است تا آن را در عمق مناسب قرار دهید و خاک آن را با کود مخلوط نمایید.

از طریق کاشت دانه درون گلدان با ته سوراخ نیز امکان پذیر است. در ادامه باید گلدان در معرض نور آفتاب قرار گیرد. از این طریق رسیدن به نهال انار شاید دو تا سه سال به درازا بیانجامد.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

باغداری و مراقبت‌های لازم از آفات و بیماری‌های درختان انار چگونه است:​

مهم‌ترین آفت این گیاه، شته انار است. مبارزه مکانیکی، راه مقابله با این آفت عنوان می‌شود. به این ترتیب که تا پایان زمان جفت گیری و تخم ریزی شته ها، پاجوش‌ها در پای درختان باقی بمانند و سپس برای حذف آن‌ها اقدام شود. از آنجایی که درختان انار به سموم شیمیایی حساسیت دارند و ممکن است ریزش برگ یا طغیان کنه انار را تجربه کنند، بهتر است از گزینه سموم شیمیایی صرف نظر شود.

استفاده از کفشدوزک‌ها و یا بالتوری هایی که معمولا به رنگ سبز می باشند و یا شته خوارهای معروفی هستند را در محیط طبیعی و حین کاشت درخت انار، حفظ کنید. برای نابودی کرم سفید ریشه انار نیز استفاده از دشمنان طبیعی آن‌ها نظیر پرندگان، مورچگان و… توصیه می‌شود.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5
در روند کاشت درخت انار، خسارت‌های فراوانی از بیماری ترکیدگی میوه به وسیله باغداران گزارش می‌شود. بروز خشکی، آبیاری غیرتخصصی، سرمای زودرس و … سایر انواع بیماری‌ها را برای این محصول به همراه خواهند داشت. نفوذ قارچ ها، مخمرها و باکتری‌ها نیز از داخل فساد و گندیدگی ایجاد می‌کنند.

بیماری دیگر ترشیدگی و پوسیدگی است که با روش‌هایی چون پرتودهی با اشعه گاما، استفاده از گاز متیل بروماید، سمپاشی پیش از برداشت با قارچ کش و یا ضدعفونی انارهای چیده شده با محلول تیابندازول (دو در هزار تکنو) و یا روش گرمادرمانی می‌توان به مقابله با آن پرداخت.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

خاک مناسب رشد نهال انار چیست و باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟​

کاشت انار؛ در انواع خاک‌ها، از شنی، رسی تا اراضی شور امکان پذیر است. اما عواملی چون زهکشی مناسب و بافت متوسط رسی، برای کاشت نهال انار، ضروری است. مناسب‌ترین گزینه خاکی با بافت شنی-رسی است. بافت لوم و هدایت الکتریکی (EC) کمتر از مقدار 2 دسی زیمنس در متر، برای کاشت درخت انار، توصیه می‌شود. ریشه درختان انار تا اعماق 5/1 متری خاک نفوذ می‌کند. ضمن آنکه قدرت ریشه زایی آن نیز زیاد برآورد می‌شود. اما حداکثر رشد آن‌ها در دل خاک از عمق 20 تا 50 سانتی متری تخمین زده می‌شود.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

نحوه‌ی آبیاری نهال و درخت بالغ انار:​

در مقوله کاشت نهال انار؛ به نوع آبیاری نهال باید دقت شود. حوضچه آبگیر آن باید به اندازه‌ای باشد تا میزان آب مورد نیاز در آن جمع شود. البته نباید به گونه‌ای باشد که آب به مدت زیادی در دور ساقه نهال راکد باقی بماند. این امر موجب بروز بیماری در پروسه کاشت نهال انار، می‌شود. در ابتدا باید نهال‌های انار مرتب آبیاری شده تا در مکان جدید خود مستقر شوند.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5
عواملی که بر مدت و میزان آبیاری تاثیرگذار هستند به قرار زیر است:

  1. نیاز آبی
  2. سن نهال
  3. شرایط آب و هوایی منطقه کاشت
  4. کیفیت آب
  5. کیفیت خاک
  6. روش‌های آبیاری
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5
برای رسیدن به محصول بهینه پس از کاشت درختان انار، آبیاری اهمیت بسیاری دارد. میزان بارندگی، نوع خاک، زهکشی آن و… عوامل تعیین کننده هستند. در کاشت انار، دقت شود که این محصول تحمل شرایط هوای بسیار خشک را دارد. اما تولید میوه به رطوبت اندکی در خاک نیاز دارد. کاشت انار در خاک شنی، نیاز به آب و کود را افزایش می‌دهد و هم چنین خاک سنگین بر پایه رس به آب زیادی احتیاج ندارد. در صورت خشکی هوا و عدم بارندگی بهتر است، ریشه‌ها را مرطوب نگاه داشت. پاشیدن آب در حین پروسه کاشت نهال‌های انار، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

قلمه زدن درخت انار چگونه صورت می‌پذیرد:​

لازم است در کاشت نهال انار، به روش قلمه زدن، قلمه‌های طویل و قوی با طولی مابین 40 تا 50 سانتی متر انتخاب شوند. این کار در پایان فصل زمستان و در زمان خواب درخت انجام می‌گردد. در ابتدا زمین خزانه به شکل عمودی شخم زده می‌شود تا فضای لازم برای تکثیر ریشه به وجود آید. قلمه زنی کرتی و قلمه زنی پشته‌ای از انواع قلمه زنی به شمار می‌روند.

در روش اول قلمه‌ها به فاصله 50 سانتی در میان ردیف‌ها و 30 سانت بر روی ردیف‌ها و در روش پشته ای، قلمه‌ها به شکل مایل و به صورت 50-20 کاشته می‌شوند. پس از گذشت یک سال و به شرط آبیاری اصولی، می‌توان pomegranate tree، را به زمین اصلی منتقل نمود.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5

نحوه‌ی کودهی درخت انار چگونه است؟ بهترین کود‌های شیمیایی و حیوانی:​

در کاشت درختان انار؛ نیتروژن کافی، مورد نیاز است. این ماده به رشد شاخ، برگ و تولید گل کمک می‌کند. از این رو استفاده از کود نیتروژن با نسبت میانگین 10-10-10 با عنوان سولفات آمونیوم توصیه می‌شود. در اوایل یا اواخر بهار، و نیز اوایل پاییز، 1 یا 2 فنجان برای هر نهال تازه کاشته شده، استفاده شود. به صورت دایره‌ای و با ایجاد خراش برای ریشه درخت افزوده می‌شود. استفاده از مالچ ارگانیک مانند پوست خرد شده، بریده‌های چمن و یا یونجه نیز به حفظ علف‌های هرز و رطوبت خاک کمک فراوانی می‌کند.
 
موضوع نویسنده

DOonYa

سطح
3
 
کاربر ممتاز
کاربر ممتاز
Feb
5,841
8,853
مدال‌ها
5
یکی از بهترین روش‌های تقویت درخت انار، استفاده از کودهای تلفیقی دامی و شیمیایی با عنوان چالکود است. این امر می‌تواند به رشد شاخه‌های جدید در فصل بهار کمک فراوانی کند و نیز کیفیت محصول را افزایش می‌دهد.

استفاده از مواد آلی به تامین عناصر غذایی، بهبود ساختمان خاک، کاهش تبخیر سطحی و نیز جلوگیری از تجمع نمک در سطح خاک منجر می‌شود. بهتر است مصرف کود براساس شاخص‌هایی چون بافت خاک، درصد کربن آلی و PH تنظیم شود. استفاده از کودهای آلی، ازته و فسفر باید به صورت اصولی و در حجم‌های کنترل شده انجام شود. اگر خاک با کمبود مواد غذایی روبرو شد و یا میزان سطح زیر کشت افزایش یافت، استفاده از کودهای شیمیایی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
 
بالا پایین