جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

دسر دسر ایرانی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آشپزی و شیرینی پزی توسط امیراحمد با نام دسر ایرانی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 757 بازدید, 23 پاسخ و 0 بار واکنش داشته است
نام دسته آشپزی و شیرینی پزی
نام موضوع دسر ایرانی
نویسنده موضوع امیراحمد
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط امیراحمد
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2
دسر (به فرانسوی: dessert) به خوراکی یا غذایی گفته می‌شود که بعد از اتمام یک وعده غذای اصلی، مصرف می‌شود. ایرانی‌ها به دسر «پس خوراک» یا «پی‌خوراک» هم می‌گویند. دسرهای ایرانی جزو خوشمزه‌ترین انواع دسر هستند و از زمان‌های قدیم هم پای ثابت سفره‌های ایرانی بوده‌اند. اما هنوز هم احتمالا خیلی‌ها نمی‌دانند اصلا دسر چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. ما در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش به طرز تهیه انواع دسر ایرانی پرداخته‌ایم و در مورد دسرهای ایرانی به طور کامل توضیح خواهیم داد.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

انواع دسرهای ایرانی​

ایرانی‌ها هم مثل دیگر کشورها لیست متنوعی از خوراکی‌های مختلف برای دسر دارند که گاهی اوقات از آن‌ها به عنوان یک میان‌ وعده هم استفاده می‌کنند. البته ایرانی‌ها هم گاهی اوقات دسرهای فرنگی را هم برای وعده بعد از غذا به کار می‌برند ولی در اصل انواع دسر ایرانی شامل موارد زیر می‌شود:
انواع حلوا، شله زرد، فرنی، کاچی و حریره بادام، شیرینی‌هایی مثل باقلوا و باسلوق، دسرهای سرد مثل یخ در بهشت، شیربرنج و … ما در این مقاله، به طور مفصل به معرفی انواع دسرهای ایرانی می‌پردازیم.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

حلوای سه آرد​



حلوای سه آرد؛ دسر مجلسی ایرانی




حلوای سه آرد از جمله حلواهای بسیار خوشمزه و مجلسی است که بیشتر در ماه رمضان تهیه می‌شود. اگر اهل درست کردن دسرهای ایرانی هستید این حلوای لذیذ و نرم و لطیف را از دست ندهید. حلوا سه آرد را می‌توانید همراه با شیر یا بدون شیر تهیه کنید.
برای درست کردن حلوای سه آرد باید ابتدا آردها را به صورت جداگانه ۲ الی سه بار الک کنید تا حسابی صاف و یکدست شوند. سپس شربت حلوا را تهیه کنید. برای این کار باید آب و شیر را مخلوط کنید. شکر را در ترکیب شیر و آب حل کنید و نگذارید به دمای جوش برسد. سپس گلاب، زعفران دم کرده و هل را به شربت اضافه کنید و دوباره هم بزنید. لازم نیست شربت تبدیل به یک شهد غلیظ شود.
برای خواندن ادامه طرز تهیه حلوا سه آرد شیر، لینک مقاله مربوط به طرز تهیه حلوا سه آرد بخوانید. در این مقاله ۲ روش تهیه حلوا سه آرد شیر بسیار خوشمزه و حلوای بدون شیر با فوت و فن‌های طلایی آن را برای شما آورد‌ه‌ایم.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

- حلوای شیر​



طرز تهیه حلوای شیر زعفرانی از انواع دسر ایرانی

حلوای شیر در میان انواع و اقسام حلواهای ایرانی و عربی از جمله شیرینی‌ها و دسرهای محبوب ایرانی در تمام فصول سال به خصوص در ماه مبارک رمضان است. ظاهرا برای نخستین بار شیرازی‌ها آن را پخته‌اند و پس از آن شهر به شهر رفته و به محبوبیت رسیده است. تفاوت حلوا شیر با حلوا معمولی این است که به جای طبخ با آب، با شیر درست می‌شود.
برای تهیه حلوای شیر ابتدا آرد را روی شعله خیلی ملایم و به آرامی تفت می‌دهیم. هنگام تفت دادن آرد مرتب آن را به هم بزنید تا یکنواخت تفت داده شود و بوی خامی آن هم گرفته شود. دقت کنید که تمام ذرات آرد یکنواخت تفت بخورد و نسوزد. برای خواندن ادامه طرز تهیه این دسر ایرانی خوشمزه به مقاله طرز تهیه حلوای شیر مراجعه کنید.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

- حلوا اوماج​




حلوا اوماج اردبیلی؛ دسر ایرانی
حلوا اوماج (اوماج حالواسی) یا همان حلوای اردبیلی حلوای سنتی شهر اردبیل است که در مراسم نذری و ماه محرم و رمضان و سایر روزهای سال برای مصرف خانگی پخته می‌شود. حلوای اوماج در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی هم یک حلوای مرسوم است و تبریزی‌ها، زنجانی‌ها، گرگانی‌ها و اهالی شهر ارومیه هم درست می‌کنند. طرز درست کردن حلوا اوماج یا اماج ساده است.
برای درست کردن این دسر ایرانی خوشمزه ابتدا شربت حلوا را درست کنید. آب و شکر را روی شعله متوسط گاز بگذارید تا شکر کاملا در آب حل شود اما به حالت جوش نرسد. همین که شکر در آب حل شود و آب داغ شود کافی است.
آرد را دو یا سه بار الک کنید. در نهایت از آرد الک شده ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار باید باقی بماند. سپس آرد الک شده را با زردچوبه مخلوط کنید. برای خواندن ادامه دستور تهیه طرز تهیه حلوا اوماج به لینک مربوطه مراجعه کنید.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

۴- حلوا بوتیکی​

برای درست کردن حلوا بوتیکی با طعم زنجبیل و گردو ابتدا آرد را الک کنید و سپس در یک تابه تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. شعله گاز باید بسیار ملایم باشد و آرد به رنگ کرم روشن دربیاید و نسوزد. بعد از تفت دادن و تغییر رنگ آرد، کره را به آن اضافه کنید. وقتی که کره آب شد و کره و آرد را با هم مخلوط کردید تابه را از روی گاز بردارید.
بعد از پخت این دسر ایرانی باید زمانی که گرم است آن را در یک ظرف مستطیل شکل بریزید، با ته قاشق یا کفگیر صاف کنید و به قالب‌هایی با ضخامت یک سانتی‌متر به اشکال دلخواه برش بزنید. این حلوا را در قالب‌ سیلیکونی حلوا بوتیکی که کمی با روغن یا کره آب شده چرب شده‌اند هم می‌توانید بریزید و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید. سپس قالب را برگردانید.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

۵- حلوای هویج​

حلوای هویج از آن دسته دسرهای ایرانی سنتی خوشمزه و مقوی است. اصالت دستور تهیه حلوای هویج به استان های آذربایجان غربی و شرقی برمی گردد. اهالی ارومیه این حلوای خوشمزه را برای مراسم مذهبی مثل ماه رمضان و برای دسر شب یلدا و چهارشنبه سوری هم درست می‌کنند.
در اولین مرحله از دستور حلوای هویج با شیر باید هویج ها را پوست بگیرید. سپس قطعه قطعه کنید و به همراه شیر روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا هویج ها کاملاً نرم و پخته شوند. معمولاً این مرحله حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد. سپس هویج ها را با استفاده از میکسر یا گوشت کوب کاملاً پوره کنید.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

حلوا نثار​

حلوا نثار یکی از حلواهای محبوب ارومیه است که در تبریز هم پخته می‌شود. این حلوا معمولا در مراسم مذهبی و برای نذر، به خصوص در ماه های محرم، صفر و رمضان تهیه می‌شود. موادی که در طرز تهیه حلوای نثار ارومیه استفاده می‌شوند، بسیار و ساده و در دسترس هستند و درست کردن این حلوا به عنوان یک دسر ایرانی خوشمزه هم پیچیدگی خاصی ندارد.
در طرز تهیه حلوا نثار ارومیه به مهم‌ترین چیزی که باید دقت کنید، صرف زمانی است که باید به تفت دادن آرد اختصاص دهید.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

حلوا مسقطی​

حلوا مسقطی لاری زعفرانی یا به قول خود لاری‌ها «حلوا مقراضی» یکی از قدیمی‌ترین حلواهای طبخ شده در استان‌های جنوبی ایران به خصوص بوشهر و شیراز و در اصل منطقه لار است که به مناسب‌های مختلف مذهبی، جشن و سرور و سوگواری پخته می‌شود.
 
موضوع نویسنده

امیراحمد

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
349
7,248
مدال‌ها
2

شیرینی کاکا کدو حلوایی​

یکی از انواع دسر ایرانی شیرینی کاکا با کدو حلوایی است. اگر تا حالا شیرینی کاکا نخورده‌اید یا نپخته‌اید، همین حالا دست به کار شوید. مواد اولیه شیرینی کاکا با کدو حلوایی و بدون کدو حلوایی که در واقع یک نوع شیرینی کوکی است، آنقدر ساده و دم دستی است که به راحتی می‌توانید برای پختن این شیرینی خوشمزه گیلانی به عنوان دسر اقدام کنید.
برای پختن آن، به فر هم نیاز ندارید. این کیک تابه‌ای گیلان، با طعم‌ها و مواد اولیه مختلفی تهیه می‌شود که از جمله آنها می‌توان به کاکا ساده با ماست، کاکا ساده با آرد گندم و کاکا ساده با آرد برنج اشاره کرد.
 
بالا پایین