جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

هم‌کلام پارت اول [ روند تحصیل در ایران ]

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته هم کلام توسط MHP با نام پارت اول [ روند تحصیل در ایران ] ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 1,683 بازدید, 87 پاسخ و 9 بار واکنش داشته است
نام دسته هم کلام
نام موضوع پارت اول [ روند تحصیل در ایران ]
نویسنده موضوع MHP
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط MHP
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
موضوع نویسنده

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,331
45,444
مدال‌ها
23
این تاپیک تماما تابع قوانین جمهوری اسلامی‌ست
و از توهین و فحاشی به قومیت‌ها خودداری می‌شود.

Negar_1720972683363.png

هر دپارتمانی یک سیستم داره و زمانی که این سیستم بنیان‌گذاری بشه ممکن سال‌ها این بنیان باقی بمونه و به همین روند ادامه بدیم. روند تحصیل ما 50 درصدش به خودمون برمی‌گرده و 50 درصد بعد به سیستم فعلی.
آموزش پرورش قدرت تغییر اوضاع رو داره چرا که برای بهبود تحصیل دانش‌آموزان امتحان‌های متوسطه دوم رو نهایی کرد و دروس عمومی از کنکور حذف شد. چه بسا چندین سال قبل اسامی این سیستم تغییر کردند و نهم متوسطه اول فعلی، اول دبیرستان محسوب میشد. با توجه به این‌که این سیستم به نظرات عموم احترام میذاره و حتی شاید ما با شیوه درس خوندن خودمون بتونیم تغییری در این روند ایجاد کنیم...
تصمیم بر این شد که بپرسیم نظر شما درباره روند تحصیل در ایران چیه؟
شاید من موافق باشم ولی یکی مخالف پس بهتره هر ک.س با ذکر دلیل نظرشو بگه تا همه به یک دیدگاه یکسان برسیم و بتونیم آینده خودمون رو با عزم بسازیم.

قبل از شروع بحثمون لازم به ذکر هست که لطفا از شروع بحث سیاسی خودداری کنید لذا به محض دیدن هر گونه بحث مخالف مقررات پیام شما خودکار پاک میشه.

ما اینجا برای توهین به هم نیستیم بلکه با حفظ نزاکت نظرمون رو مطرح می‌کنیم.

DELARAM

سطح
7

⦋نویسنده ادبی انجمن⦌
نویسنده ادبی انجمن
Dec
2,542
19,725
مدال‌ها
17
"به نام حق"
این نظر یک محصل است.
خب به‌نظرم که این اولین و تنها مسئله‌ی مهم این بحث نیست.
من با مدارس غیرانتفاعی این دوره هم مخالفم!
و با نحوه تدریس مدارس دولتی
تا کی میخوان و بین دانش‌آموزا مدارس تیزهوشان نمونه و... با دولتی و غیرانتفاعی تبعیض قائل بشن؟
از نظر من اگر کسی از همون بچگی علاقه به درس داشته باشه و باهاش سطح بالا کار بشه می‌تونه تو مدرسه تیزهوشان درس بخونه.
ولی مدارس دولتی ما بعضیاش اصلا درسی نمیدن! بعد توقع دارن قشر ضعیف جامعه بتونن کنکور بدن.
مشکل نظام آموزشی ماست... که از پایه مشکل داره. یعنی وقتی ما هنوز تفکیک درست مدارس رو بلد نیستیم چاپ کتاب‌هامون و سطح مطالبش مشکل داره چه توقعی از کنکورش که مرحله‌ی بعد حساب میشه باید داشته باشیم.
ولی دیگه نمیشه کم‌کم جلو رفت چون آینده‌ی نسل ما خراب میشه؟ پس مجبورن هم سراغ کنکور برن و هم مقاطع تحصیلی رو درست کنن.
میدونید من همیشه دلم از چی می‌گیره؟ از اینکه یه آدمی روز اول کاری خودش توی بیمارستان سکته‌ی قلبی کنه و فوت بشه.
تو سن جوونی به‌خاطر استرس کنکور، ۴ سال تلاشش و...

-pariya-

سطح
6

[ مدیر ارشدبخش علوم و فناوری ]
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
25,569
52,106
مدال‌ها
12
"به نام حق"
این نظر یک محصل است.
تا کی میخوان و بین دانش‌آموزا مدارس تیزهوشان نمونه و... با دولتی و غیرانتفاعی تبعیض قائل بشن؟
از نظر من اگر کسی از همون بچگی علاقه به درس داشته باشه و باهاش سطح بالا کار بشه می‌تونه تو مدرسه تیزهوشان درس بخونه.
ولی مدارس دولتی ما بعضیاش اصلا درسی نمیدن! بعد توقع دارن قشر ضعیف جامعه بتونن کنکور بدن.
مشکل نظام آموزشی ماست... که از پایه مشکل داره. یعنی وقتی ما هنوز تفکیک درست مدارس رو بلد نیستیم چاپ کتاب‌هامون و سطح مطالبش مشکل داره چه توقعی از کنکورش که مرحله‌ی بعد حساب میشه باید داشته باشیم.
ولی دیگه نمیشه کم‌کم جلو رفت چون آینده‌ی نسل ما خراب میشه؟ پس مجبورن هم سراغ کنکور برن و هم مقاطع تحصیلی رو درست کنن.
میدونید من همیشه دلم از چی می‌گیره؟ از اینکه یه آدمی روز اول کاری خودش توی بیمارستان سکته‌ی قلبی کنه و فوت بشه.
حالا دوره تیزهوشان یا نمونه به نظرم براساس درس خوندن یک محصل حالا سطح بندی بشه بهتره اما هزینه گزافی که رو دوش اولیا میذارن یکی از دلایلی هست به نظرم یک خانواده واقعا تو شرایط الان نمیتونه دانش آموز همچین مدارسی بشه به غیر از یه سری
اما کنکور واقعا به نظرم لازمه یک نوع خودآزمایی اما از نوع درستش نه اینکه طراح با دانش آموز کشتی بگیره با سوالاتش یا شرایطی که میذارند درنوع خودش و درجای درست خودش به نظرم الزامیه
اما یکی از اساسی ترین موضوعات اجبار خانواده هاست برای انتخاب رشته تحصیلی این باید از ریشه به نظرم درک بشه که هر کسی براساس علاقه خودش ادامه تحصیل بده

موضوع نویسنده

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,331
45,444
مدال‌ها
23
"به نام حق"
این نظر یک محصل است.
سطح مطالب آموزشی ما به شدت بالاست، شاید درک یک موضوع از زیست یازدهم تجربی برامون راحت باشه و عادی یا مثلا یادگرفتن یک مبحث از حسابان دوازدهم هر چقدر سخت باشه یادش می‌گیرم، ما ذهنمون محدود نیست و این رو زمانی می‌فهمیم که یه سری مهاجرت می‌کنن و میبینن همون مطالبی که تو دبیرستان یادگرفتن حالا دوباره تو دانشگاه اونجا داره تازه تدریس میشه.
ما دست کم گرفته نمیشیم، این بهم غرور خاصی میده اما زمانی این غرور به حماقت بدل شد که خیلی‌ها همون مطالب رو خوندن ولی در همون سطح ازش ازمون گرفته نشد. یعنی مهم نیست از مدرسه غیر دولتی باشی یا دولتی یا تیزهوشان همه در یک حوزه با سوالات یکسان کنکور میدن ولی کنکور چنان نوشته میشه که بعضی اوقات برای یک تیزهوشانی هم سخته چه برسه به یک بچه مدرسه‌ای دولتی که به خاطر شرایطش قادر به درس خوندن تو یه مدرسه غیر دولتی نبوده.
از اون طرف من دارم حس میکنم مدارس دولتی صدبرابر بهتر از خیلی از غیر دولتی ها هستن چه بسا یک سری مدارس غیر دولتی با شهریه سرسام آور یک سوم امکانات مدرسه دولتی رو ندارن...

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,365
مدال‌ها
7
به نام آفریدگار
انسان زمانی که دنیا میاد برحسب ژنتیک بالفعل و بالقوه‌ش و بعد از اون تحت تاثیر محیط تربیتیش چه در خانواده و چه در اجتماع دارای استعدادهایی میشه که مختص خودشه و علائقش هم اون رو معمولا به سمت استعدادها سوق میده.
هرچند خیلی از استعدادهای انسان به صورت بالقوه و ناشناخته باقی می‌مونه و شانس بروز و پرورش پیدا نمی‌کنه
فکر می‌کنم یکی از وظایف آموزش و پرورش در وحله اول و در سال‌های ابتدای کودکی استعدادیابی هست که متاسفانه تو کشور ما اهمیتی بهش داده نمیشه.
متاسفانه اونچه که در آموزش و پرورش به عنوان سیستم آموزشی در جریانه اهمیت به رشته‌های خاصی هست. به دانش‌آموزها رشته‌های نظری پیشنهاد داده میشه، حتی در مشاوره‌های تحصیلی و یا بحث‌های کلاسی که ممکنه پیش بیاد و هرکسی درباره رشته‌های مورد علاقه‌اش صحبت کنه، تشویق به انتخاب رشته‌های نظری به خصوص تجربی و انسانی یک امر عادیه
هرچند تنها آموزش و پرورش نیست که این رویه رو پیش گرفته، خانواده‌ها هم نظرشون اصولا همینه و حتی اکثرا روی رشته‌های خاص اصرار و حتی اجبار دارن.
عملا مهارت‌ها و استعدادها نادیده گرفته میشن

baran.kh

سطح
4

همیار سرپرست علوم و فناوری
پرسنل مدیریت
همیار علوم و فناوری
مدیر تالار پانسیون مطالعاتی
منتقد ادبیات
ناظر کتاب
ناظر تایید
کاربر ممتاز
Jan
5,096
9,381
مدال‌ها
4
نظر من اینکه این سیستم فعلی واقعاً دچار مشکل شده چرا؟
در واقع با امتحانات نهایی شاید ۵۰ درصد یا بیشتر دانش آموزان تجدید یا مردود شده باشن
این باعث نا امیدی دانش آموزان شده و همچنین اعتراض؛ در سال های قبل روند واقعاً خوب بود اما با این سیستم جدید باعث نا امیدی خیلی ها شده
در اصل امتحانات نهایی، سوال های تشریحی دارد و مفهومی
اما در کنکور سوالات تستی هست
شاید دانش آموز تسلط بیشتری روی تست داشته باشه و از سوال های مفهومی دور!
نکته من اینکه این امتحانات نهایی باعث شده دانش آموزان پشت یک سال بمونن
بعضی از دانشجو ها با تلاش از سده بزرگ کنکور رد شدن اما بعضی ها نه و رو به دانشگاه های آزاد بردن
الان امتحانات نهایی این امکانم گرفته که حتی به کنکور برسن.

-pariya-

سطح
6

[ مدیر ارشدبخش علوم و فناوری ]
پرسنل مدیریت
مدیر ارشد
مدیر تالار رمان
مترجم ارشد انجمن
آموزگار انجمن
عضو تیم تعیین سطح ادبیات
Jul
25,569
52,106
مدال‌ها
12
به نام آفریدگار
انسان زمانی که دنیا میاد برحسب ژنتیک بالفعل و بالقوه‌ش و بعد از اون تحت تاثیر محیط تربیتیش چه در خانواده و چه در اجتماع دارای استعدادهایی میشه که مختص خودشه و علائقش هم اون رو معمولا به سمت استعدادها سوق میده.
هرچند خیلی از استعدادهای انسان به صورت بالقوه و ناشناخته باقی می‌مونه و شانس بروز و پرورش پیدا نمی‌کنه
فکر می‌کنم یکی از وظایف آموزش و پرورش در وحله اول و در سال‌های ابتدای کودکی استعدادیابی هست که متاسفانه تو کشور ما اهمیتی بهش داده نمیشه.
متاسفانه اونچه که در آموزش و پرورش به عنوان سیستم آموزشی در جریانه اهمیت به رشته‌های خاصی هست. به دانش‌آموزها رشته‌های نظری پیشنهاد داده میشه، حتی در مشاوره‌های تحصیلی و یا بحث‌های کلاسی که ممکنه پیش بیاد و هرکسی درباره رشته‌های مورد علاقه‌اش صحبت کنه، تشویق به انتخاب رشته‌های نظری به خصوص تجربی و انسانی یک امر عادیه
هرچند تنها آموزش و پرورش نیست که این رویه رو پیش گرفته، خانواده‌ها هم نظرشون اصولا همینه و حتی اکثرا روی رشته‌های خاص اصرار و حتی اجبار دارن.
عملا مهارت‌ها و استعدادها نادیده گرفته میشن
دقیقا خواهر شوهر جان همینه بحث اجبار خانواده بحث گسترده ای اگه نظام اموزشی علاوه بر تدریسش کشف استعداد حالا که نه اما اشنایی برای دانش آموز انجام میداد خیلی از مشکلات الان بچه هایی که میخوان انتخاب رشته کنند اوک میشد بیشتر مشاوره یا روانشناس عموما استرس خیلی از دانش اموزان راهمین به نظرم ...

DELARAM

سطح
7

⦋نویسنده ادبی انجمن⦌
نویسنده ادبی انجمن
Dec
2,542
19,725
مدال‌ها
17
حالا دوره تیزهوشان یا نمونه به نظرم براساس درس خوندن یک محصل حالا سطح بندی بشه بهتره اما هزینه گزافی که رو دوش اولیا میذارن یکی از دلایلی هست به نظرم یک خانواده واقعا تو شرایط الان نمیتونه دانش آموز همچین مدارسی بشه به غیر از یه سری
اما کنکور واقعا به نظرم لازمه یک نوع خودآزمایی اما از نوع درستش نه اینکه طراح با دانش آموز کشتی بگیره با سوالاتش یا شرایطی که میذارند درنوع خودش و درجای درست خودش به نظرم الزامیه
اما یکی از اساسی ترین موضوعات اجبار خانواده هاست برای انتخاب رشته تحصیلی این باید از ریشه به نظرم درک بشه که هر کسی براساس علاقه خودش ادامه تحصیل بده
نظر منم برای مدارس تیزهوشان و نمونه همینه ولی به شرطی که توی مدرسه دولتی هم به دانش‌آموزا رسیدگی بشه. وقتی یکی که سطحش بالاست ولی برای چند سوال نمی‌تونه دانش آموز این مدرسه بشه حداقل تو دولتی بتونه به جایی برسه. ولی مدارس دولتی ما!
امان از این مدارس که واقعاً با این جمعیت و سطح پایین دانش‌اموز رو هم به نابودی می‌کشه. مشکل سطح مدارس دولتی ماست که در حد اومدن و رفتن هست و تدریس خاصی توش صورت نمیگیره.
ولی دسته‌‌ی دیگه هم هستن که غیرانتفاعی درس میخونن و اونا هم ضرری نمیکنن
حالا میگن چرا؟ چون وقتی میلیون‌ها پول میدن همون جزوه‌های تیزهوشان و همون سطح باهاشون کار میشه و واقعاً سطح اون دانش‌آموزا هم بالاست.
پس این وسط حق یه دسته زیادی از دانش‌آموزا از دست میره.
و برای بحث کنکور!
باید بگم نداشتن استاندارد درست طرح سوال یکی از مسائلی هست که همیشه باهاش مواجه هستیم. علاوه بر طرح سوال به‌نظرم طرح معدل می‌تونه واقعاً خوب باشه اگر کامل بهش بپردازن
چرا؟ چون نباید ۱۲ سال عمر و زندگی یک آدم توی یه آزمون ۳ ساعته پراسترس و فشار خلاصه بشه.
پس بحث کنکور جداست و اونم الان به نظرم باید بیشتر در موردش صحبت کنیم.

موضوع نویسنده

MHP

سطح
10

[ EVP ]
پرسنل مدیریت
معاونت اجرایی
نویسنده افتخاری انجمن
مدرس تیم روزنامه
Aug
6,331
45,444
مدال‌ها
23
بله دقیقا
موضوع بعدی جا افتادن یک سری رشته و بٌلد کردنشون هست.
پزشک و مهندس در جامعه ما علاوه بر اینکه یک تعریف یک سطح اجتماعی محسوب میشه...
یعنی ما داریم خانواده‌ای که بند ناف بچه رو با اسم دکتر می‌برن.
اگر یه دانش‌آموز مقطع متوسطه اول با اختیار خودش هدایت تحصلی کنه ممکنه یه خیاط فوق‌العاده بشه و خط تولید خودش رو داشته باشه که باعث رشد اقتصادی کشور میشه ولی همین دانش‌آموز با اجبار خانواده میره تجربی میخونه و چی میشه؟ با یک رتبه به شدت بالا مجبوره بره دنبال آگهی کار در رستوران و...

Dijor

سطح
2

کاربر رمان بوک
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Aug
1,332
4,193
مدال‌ها
5
سطح مطالب آموزشی ما به شدت بالاست، شاید درک یک موضوع از زیست یازدهم تجربی برامون راحت باشه و عادی یا مثلا یادگرفتن یک مبحث از حسابان دوازدهم هر چقدر سخت باشه یادش می‌گیرم، ما ذهنمون محدود نیست و این رو زمانی می‌فهمیم که یه سری مهاجرت می‌کنن و میبینن همون مطالبی که تو دبیرستان یادگرفتن حالا دوباره تو دانشگاه اونجا داره تازه تدریس میشه.
ما دست کم گرفته نمیشیم، این بهم غرور خاصی میده اما زمانی این غرور به حماقت بدل شد که خیلی‌ها همون مطالب رو خوندن ولی در همون سطح ازش ازمون گرفته نشد. یعنی مهم نیست از مدرسه غیر دولتی باشی یا دولتی یا تیزهوشان همه در یک حوزه با سوالات یکسان کنکور میدن ولی کنکور چنان نوشته میشه که بعضی اوقات برای یک تیزهوشانی هم سخته چه برسه به یک بچه مدرسه‌ای دولتی که به خاطر شرایطش قادر به درس خوندن تو یه مدرسه غیر دولتی نبوده.
از اون طرف من دارم حس میکنم مدارس دولتی صدبرابر بهتر از خیلی از غیر دولتی ها هستن چه بسا یک سری مدارس غیر دولتی با شهریه سرسام آور یک سوم امکانات مدرسه دولتی رو ندارن...
یه سری از دانش آموز‌ها علاوه بر اجبار خانواده‌ها به خودشون خیلی فشار میارن. حتی بعضی‌ها بدون اینکه خانواده‌شون مجبورشون کنه دکتر و مهندس بشن، خودشون رو موظف می‌دونن که باید حتما یک رشته‌ای مثل تجربی برن تا بتونن دکتر بشن و خانواده‌شون بهشون افتخار کنن، به نظرم هر کسی باید به میزان هوش، کشش و علاقه‌ای که داره رشته‌اش رو انتخاب کنه تا وقتی گیر کرد پشت کنکور، الکی به سوالات کنکور و ...گیر نده. باید همه‌ی جوانب هم در نظر گرفته بشه.

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا پایین