- Jul
- 2,621
- 5,061
- مدالها
- 2
با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشتهباشید.
اکنون ثبتنام کنید!از، به، با، تا، برای، در
و، ولی، اما، یا
چون، اگر، زیرا، که، تا
کتابِ من، خانه دوست، گل زیبا، دامن چیندار
من، تو، او، ما، شما، آن، این، خود
ای، یا، آیا و ...
بخوبی، بتازگی، بسختی
باغ، میز، آب، دیوار، ماشین، دفتر، بدن و ...
سرد، گرم، خوب، بد، تازه، داغ، سفید و ...
گو (بن مضارع گفتن)، خواند (بن ماضی خواندن)، این، آن و ...
نکته: تكواژ ان كه در بعضی واژهها، معانی دیگری نظیر مكان، تشبیه، زمان، قید حالت و اسم مصدر دلالت دارد و به جمع بودن دلالت ندارد؛ در چنین حالتی، تكواژ اشتقاقی به شمار میآید. مانند:درختها، دانشآموزان، پیشنهادات، معلمان، مؤمنون
شبانگاهان، خندان، یخبندان، سپاهان و ...
کتابی، مردی، روزگاری
بزرگترین، خوبتر
دوم، سومین
بِ: بینداز
مَ: مگو
می: میخورد
همی: همیگفت
نَ: نترس
-َ م: دانم
- ی: دانی
-َ د: داند
یم: دانیم
ید: دانید
-َ ند: دانند
ام: رفتهام
ای: رفتهای
است (+ Φ تکواژ صفر): رفتهاست
ایم: رفتهایم
اید: رفتهاید
اند: رفتهاند
د: رساند
ید: رسانید
بجهان (ب + جه + ان)
برسان (ب + رس + ان)
نکته: همچنین تکواژ صفر را در فعل است و هست و دوم شخص مفرد فعلهای امری باید محاسبه کنیم.گفت: گفت + Φ (۲ تکواژ)
گفتهبود: گفت + ه + بود + Φ (۴ تکواژ)
گفتهاست: گفت + ه + است + Φ (4 تکواژ)
بخوان: بِ + خوان + Φ (۳ تکواژ)
گل: اسم
گل+ ـِ ستان: گلستان (اسم)
باغ: اسم
باغ+ بان (اسم)
مشخص: صفت
نا + مشخص: نامشخص (صفت)
ما که پول نداشتیم دماغمان را عمل کنیم و گونه بکاریم، ما که خط لب نداشتیم و مژه مصنوعی نداشتیم، ما که موی بلوند و قد بلند نداشتیم، ما که چشمهایمان رنگی نبود؛ رفتیم و کتاب خواندیم! و با هر کتابی که خواندیم، دیدیم که زیباتر شدیم، آنقدر که هربار که رفتیم در آینه نگاه کردیم، گفتیم: خوب شد خدا ما را آفرید وگرنه جهان چیزی از زیبایی کم داشت. میدانی آن جراح که هرروز ما را زیباتر میکند، اسمش چیست؟ اسمش "کتاب" است! چاقویش درد ندارد، امّا همهاش درمان است. هزینهاش هرقدر هم که باشد به این زیبایی میارزد. من نشانی مطب این پزشک را به همه ی شما می دهم: رمان بوک! بی وقت قبلی داخل شوید! این طبیب مشفق، اینجا نشسته است، منتظر شماست!
*ثبت نام*
سلام مهمان عزیز
برای حمایت از نویسندگان محبوب خود و یا نشر آثارتان به خانواده رمان بوک بپیوندید:
کلیک برای: عضویت در انجمن رمان بوک