جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

حرفه‌ای [خاطرات وارونه] اثر «فاطمه ترکمان کاربر انجمن رمان بوک»

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته تایپ رمان توسط ژولیت با نام [خاطرات وارونه] اثر «فاطمه ترکمان کاربر انجمن رمان بوک» ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 9,624 بازدید, 625 پاسخ و 44 بار واکنش داشته است
نام دسته تایپ رمان
نام موضوع [خاطرات وارونه] اثر «فاطمه ترکمان کاربر انجمن رمان بوک»
نویسنده موضوع ژولیت
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط ژولیت

نظرسنجی رمان "خاطرات وارونه": (لطفا فقط کسانی که بیشتر از ده پست خواندند در نظرسنجی شرکت کنند)

  • عالی

  • خوب

  • قلمت نیاز به پیشرفت داره

  • جالب نیست


نتایج فقط بعد از شرکت در نظرسنجی قابل رویت است.
موضوع نویسنده

ژولیت

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
983
6,470
مدال‌ها
2
ساکم را در دست فشردم و با گام‌های محکم از جا کنده شدم و در سکوت عمیق شب به آرامی به منزل خود خزیدم. کورمال‌کورمال به دیوار دست کشیدم و بالاخره روشنایی تیز لامپ چشمانم را زد. ساکم را به زمین انداختم و چادر از سر کشیدم. افکار مختلفی در سرم چرخ می‌خورد. فردا بعد از دیدن حمید باید به مخابرات می‌رفتم و با فروزان راجع به اتفاقات اخیر که در ته دلم تلنبار شده‌بود، حرف می‌زدم. بی‌گمان بعد از خبری که فردین به آن‌ها راجع به زنده بودن حمید زده‌بود، شب و روز منتظر تماسم بود. از شوق صحبت کردن با فروزان در دلم آشوب به پا شده‌بود و با اشتیاق دوست داشتم هر چه زودتر فردا برسد و من با همدرد همیشگی‌ام حرف‌هایی که داشت سوراخم می‌کردند را بازگو کنم و از دیدن دوباره حمید حرف بزنم. به گمانم فروزان از پشت گوشی به خروش بیافتد و مثل من اشک شوق بریزد. خیالم سوی فردین پر کشید که حتماً از شوک دیدن حمید تا به حال به خودش نیامده‌بود که حتی نامه‌ای برای من ننوشته‌بود. با همین افکاری که یکدم در سرم می‌تاخت و بدن کوفته‌ای که از خستگی گر گرفته‌بودند بی‌اختیار روی مبل، سر جایم به خواب رفتم.
با سر و‌ صدای حسین و حسن و زینب‌خانم که داشت آن‌ها را به خاطر بازی کردن در حیاط شماتت می‌کرد، از خواب پریدم. وقتی از خواب بیدار شدم آفتاب ظهر تیغ کشیده‌بود و خانه را روشن کرده‌بود. نور لامپ هنوز روشن بود و من با گردنی که از شدت بد خوابیدن به درد آمده‌بود و لباس‌هایی که در تنم سنگینی می‌کردند از روی مبل نیم‌خیز شدم. با چشمانی که به زور می‌دیدند، عقربه‌های ساعت را روی یازده ظهر دیدم. با هول و هراس از جا برخاستم. با وجود لباس‌ها در تنم و جوراب‌ها در پایم، احساس کلافگی می‌کردم. گیج و مبهوت از این سو به آن سو شدم، خصوصاً اینکه وحشت اینکه حمید به سراغم آمده‌باشد و من در خواب بوده‌ام، داشت دیوانه‌ام می‌کرد. تا دم در رفتم که به سوی خانه زینب‌خانم بروم و از او در مورد آمدن حمید سوال کنم اما یک لحظه که نگاهم به آینه قدی افتاد که در راهروی خانه بود؛ از دیدن ریخت خودم وحشت کردم. موهای مشوش از زیر مقنعه بیرون جسته و لباس‌های چروک و صورت نشسته و چشم و دهان و بینی ورم کرده مرا سر جایم منجمد کرد. ریختم هر مصیبت‌زده مادر مرده‌ای را می‌خنداند. مقنعه را از سر کشیدم، تارهای موهایم در هوا ماندند. از رفتن پیش زینب‌خانم به صرافت افتادم و لباس‌هایم را کندم و مردد به سوی حمام رفتم تا تنی به آب بزنم و سرحال شوم. در تمام طول دوش گرفتن باز هم ترس آمدن حمید را داشتم. بنابراین به قول معروف خودم و لباس‌هایم را گربه‌شور کرده و از حمام بیرون پریدم و بی‌صبرانه با حوله‌ای که روی سرم پیچیده‌بودم سوی در رفتم. حسن و حسین مشغول فوتبال بودند و تا صدای مرا شنیدند چون دو پرنده‌ی سرمست فریاد زدند و سوی من دویدند. هر دو محکم به آغوشم پریدند. خنده‌ای سر دادم و صورت‌هایشان را بوسیدم. آن‌ها با اشتیاق و بی‌وقفه از دلتنگی‌هایشان می‌گفتند و امان نمی‌دادند من حرف بزنم. بالاخره مجال آن را یافتم و گفتم:
-‌ شما دوتا وروجک که در حیاط بودید، کسی به سراغ من نیامد؟
چهره‌ی پر سوال آن‌ها به من بود که حسین زود مثل برق گرفته‌ها گفت:
-‌ چرا خاله‌جان، یک آقای کت و شلواری کراوات زده، یک‌ماه پیش سراغتان را هی می‌گرفت مادرم هم گفت به جبهه رفتید.
از حرفش ناامید شدم و گفتم:
-‌ نه منظورم همین امروز است.
حسن گفت:
-‌ نه خاله! جز کاظم و محمد که می‌خواستند با آن‌ها به کوچه پشتی برویم و بازی کنیم، کسی در خانه را نزد!
 
موضوع نویسنده

ژولیت

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
983
6,470
مدال‌ها
2
با اینکه از ته دل ناراحت شده‌بودم، باز اندکی دلگرم شدم که حمید پشت در نمانده‌است. همان لحظه زینب‌‌خانم سرکی به حیاط کشید و با دیدن من و بچه‌هایش با خوشحالی سویم پر کشید و مرا در آغوش گرفت و ورودم را خوش آمد گفت. لبخندی زدم و او را دعوت به چای کردم، بچه‌ها هم سر و صدا کنان با اصرار زینب‌خانم به حیاط برای ادامه بازی رفتند. هنگام دم کردن چای به او گفتم:
-‌ زینب‌خانم در این هفته‌های اخیر کسی به سراغ من نیامد؟
او متعجب گفت:
-‌ نه فقط آن اوایل که رفته‌بودید، یک آقای کروات‌ زده و جای برادری خوش قیافه آمد و سراغتان را گرفت. چندباری آمد و خودش را پسرخاله‌تان معرفی کرد که مجبور شدم بگویم شما در جبهه هستید. آدرس آن را از نامه‌هایتان که از جبهه پست می‌کردید به او دادم.
-‌ بله، فردین پسرخاله‌ام بود، که به جبهه آمد و همدیگر را دیدیم. نمی‌دانم تا الان رفته‌است یا هنوز در ایران است؟! باید حتماً سری به او بزنم.
سپس نگاه پرتردیدم را به او دوختم، او هم متعجب گفت:
-‌ قرار بود کسی بیاید؟
من‌من‌کنان گفتم:
-‌ راستش... چی بگویم که باورتان شود.
او نگاه پر سوالش را به من دوخت و من درحالی که با بغض در گلویم دست و پنجه نرم می‌کردم گفتم:
-‌ نمی‌دانم!
با قل‌قل کتری به خود آمدم و از جا برخاستم با کلی فکر و خیال که در سرم چرخ می‌خوردند، چای را در استکان‌های کمرباریک ریختم و گفتم:
-‌ فروزان اخیراً نامه‌ای برایم پست نکرده است؟
-‌ آخرین نامه‌اش همان بود که برایتان فرستادم.
گوشه‌ی لبم را گزیدم و سینی را مقابلش گذاشتم و کنارش نشستم. او که با کنجکاوی نگاهم می‌کرد و غم در چهره‌ام را می‌خواند گفت:
-‌ چی شده فروغ‌خانم؟! چرا انقدر نگران و ناراحت هستید.
لب فشردم و آهسته گفتم:
-‌ راستش منتظر کسی هستم.
-‌ کی؟
لب فشردم و گفتم:
-‌ بعد از این همه سال درد کشیدن و پافشاری بالاخره او را پیدا کردم.
او مات و مبهوت به حرف‌های بی‌سر و ته من می‌اندیشید و سعی داشت آن را حلاجی کند. به یکباره بغضم سر باز کرد و درحالی که داشتم سوراخ می‌شدم تا خبر زنده ماندن حمید را به همه جار بزنم گفتم:
-‌ حمید زنده‌است، در جبهه همدیگر را یافتیم.
او که همچنان مات و حیران بود گفت:
-‌ حمید دیگر کیست؟
خاطرم آمد خیلی راجع به حمید به او نگفته‌بودم، تنها سربسته می‌دانست نامزدم در انقلاب کشته شده‌است.
درحالی که قطره‌قطره اشک از چشمانم می‌ریخت گفتم:
-‌ آه زینب‌‌خانم، چی بگویم که باورتان بشود و شک و گمان به من نبرید که دست از پا خطا کرده‌باشم. حمید نامزدم را می‌گویم که در بحبوحه انقلاب شهید شد و جسدش هیچ‌گاه پیدا نشد.
چشمانش گرد شدند و سر چرخاند و به قاب عکسی که به دیوار آویخته‌بودم اشاره کرد و گفت:
-‌ همان آقایی که گفتید به خاطرش هر سال به ایران برمی‌گشتید؟
با اشاره سر به او فهماندم درست است. او بیش از قبل مبهوت ماند و گفت:
-‌ اما چطور؟ این همه سال کجا بوده؟ چرا سراغی از شما نگرفته‌است؟
سوالی بود که از بدو پیدا شدن حمید نه تنها خودم بلکه همه آن را می‌پرسیدند و به جانم نیش می‌زدند. چشم فرو بستم و لب گزیدم تا بغضم را مهار کنم، گفتم:
-‌ قضیه‌اش مفصل است.
 
موضوع نویسنده

ژولیت

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
983
6,470
مدال‌ها
2
نشستم و یک‌به‌یک آنچه در دلم تلنبار شده‌بود را برایش گفتم و گریستم. او که مات و حیران مانده‌بود، هر از گاهی مرا در آغوش می‌گرفت و می‌بوسید و دلداری‌ام می‌داد. حرف زدن با او کمی از آن بار گران که روی دوشم سنگینی می‌کرد، کاست و اندکی حس سبکبالی به من دست داد. نگران گفتم:
-‌ اما تا حالا نیامده‌است.
خنده‌ای بر لب راند و اشک‌هایش را زدود و گفت:
-‌ نگران نباش! می‌آید. شاید خیال می‌کند هنوز به تهران نرسیدید.
سری تکان دادم و گفتم:
-‌ نمی‌دانم و می‌ترسم آدرسی که روی کف دستش نوشتم را بازنویسی نکرده و پاک شده‌باشد. آن‌وقت چطور همدیگر را پیدا کنیم؟!
با صدای در هری دلم ریخت و از جا پریدم اما با شور و اشتیاق بچه‌ها در حیاط، متوجه شدم آقا مصطفی به خانه آمده‌است. زینب‌خانم خداحافظی کرد و به استقبال همسرش رفت. من هم رفتم آبی به صورتم زدم و باز به انتظار حمید نشستم. دیری نپایید که حسن و حسین با سینی حاوی بشقاب غذا به پایین آمدند و آن مائده‌ی آسمانی از لطف زینب‌خانم بود. بعد از خوردن ناهار خواستم کمی استراحت کنم اما از فکر و خیالش خواب به چشمانم نیامد. در آن ظهر گرم تابستانی هر از گاهی چادر به سرم می‌کردم و می‌رفتم تا دم در و سرکی به کوچه می‌کشیدم اما خبری از آمدن او نبود و باز سرشکسته به خانه‌ام می‌خزیدم. ساعت سه بعدازظهر بود که زینب‌خانم با یک بشقاب میوه و حسن و حسین با صفحه‌ی بازی مارپله به سراغم آمدند تا مرا کمی سرگرم کنند. زینب‌خانم مدام دلداری‌ام می‌داد که عجول نباشم او حتماً تا فردا به سراغم خواهد آمد اما من با شناختی که از حمید داشتم می‌دانستم او هیچ‌گاه برای دیدن من این همه صبر نمی‌کرد و بیشتر نگران می‌شدم. به اصرار حسن و حسین مشغول بازی مارپله شدیم اما در بازی هم شانس نیاورده‌بودم و مدام از مارهای بی‌سر و پا نیش می‌خوردم و به سر خانه اول برمی‌گشتم و موجبات خنده‌‌های سرخوش حسن و حسین می‌شدم. عصر بود که دیگر از خانه کز کردن و کلافه شدم، روزگار تابستانی هم که خسته‌کننده و کش‌دار می‌گذشت. ترجیح دادم به جای خانه ماندن و خودخوری کردن سری به فردین بزنم، بنابراین به زینب‌خانم سپردم هر کسی به سراغم آمد بگوید شب به سراغم بیاید. به طرف خانه فردین به راه افتادم اما هرچه زنگ در را زدم کسی در را به رویم نگشود. بی‌گمان فردین هم خانه نبود و باز سرشکسته عزم برگشتن کردم اما دوباره به صرافت افتادم و ترجیح دادم به مخابرات بروم و با فروزان صحبت کنم. بعد از کلی انتظار در مخابرات بالاخره یک کابین خالی شد و بعد از پرداخت بیعانه به داخل کابین خزیدم و شماره خانه فروزان را گرفتم. بوق‌های ممتد در حین اتصال جانم را بالا آورد تا بالاخره صدای گرم فروزان در گوشم نشست و دلتنگی چون اسیدی دلم را جمع کرد و سوزاند. بغضم ترکید و میان گریه گفتم:
-‌ سلام!
او هم تا صدای مرا شنید بنای زار‌زار گریه گذاشت و مدام با صدایی نامفهوم از گریه از من گلایه می‌کرد و می‌خواست به لندن برگردم. متعجب بغضم را قورت دادم و گفتم:
-‌ مگر خبر نداری حمید زنده‌است؟
بی‌توجه به حرفم با گریه و معترض غرید:
-‌ بس است دیگر فروغ! پاک عقلت را از دست دادی. تک و تنها آنجا مانده‌ای و ماخولیایی شده‌ای. حمید سال‌هاست که هفت کفن پوسانده‌است! کِی می‌خواهی آن را قبول کنی! تو را به خدا وسایلت را جمع کن و برگرد.
 
موضوع نویسنده

ژولیت

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
983
6,470
مدال‌ها
2
بهت‌زده گفتم:
-‌ اما حمید زنده‌است، مگر فردین به تو خبر نداده؟
او بیشتر از قبل جری شد و با گریه بر سرم فریاد زد:
-‌ فروغ به خدا که از فکر و خیالت خون به جگر شده‌ام. انگار حالت از قبل هم بدتر شده‌است.
اما هرچه می‌گفتم حمید زنده‌است، با واکنش تندتر او روبه‌رو می‌شدم. دریافتم که فردین خبر زنده‌ بودن او را به آن‌ها نداده‌است. پرسیدم:
-‌ فردین این اواخر کِی با شما صحبت کرده؟
فین‌فین گریه‌اش را بالا برد و گفت:
-‌ چند روز پیش گفت برای پروژه‌ای می‌خواهد به کرمان برود، تا حالا باید آمده‌باشد.
-‌ نه امروز که رفتم در خانه نبود.
-‌ نمی‌دانم گفت دوسه روزی بیشتر در کرمان نمی‌ماند.
در فکر فرورفتم بی‌گمان حمید به سراغ فردین نرفته‌بود یا هم زمانی رفته‌بود که او در خانه نبود. بیشتر دلم را شور گرفت. فروزان پشت هم گلایه می‌کرد و سعی داشت متقاعدم کند که برگردم.
دیگر حال خودم نبودم. تا زمانی که تلفن قطع شود، یکدم غرولندهای او را می‌شنیدم. بعد از قطع تلفن بی‌آنکه آن را شارژ کنم از مخابرات بیرون زدم درحالی که سرم به سنگینی یک هندوانه شده‌بود که حمید کجا است و چه اتفاقی در این چند روز برای او افتاده که حتی سراغی از من نگرفته‌است.
مغرب بود که به خانه رسیدم و صدای اذان مسجد محله مرا به سوی خود خواند و ناچار با گلویی که از بغض‌های ناآرامی باد کرده‌بود، به خدا پناه بردم و بعد از اقامه نماز به طرف خانه می‌رفتم که از دور در کوچه نزدیک تیر چراغ برق بغل دیوار خانه، جثه مردی را دیدم که به آن تکیه زده. زیر نور کم‌سوی تیربرق‌ها او را شناختم، حمید بود. بر سرعت قدم‌هایم افزودم و او هم با صدای نزدیک شدن گام‌هایم از فکر بیرون آمد و با دیدنم راست ایستاد. جلوتر که رفتم همین‌که صورتش را دیدم تا خواستم لب باز کنم بغضم ترکید و بنای گلایه و غرولند گذاشتم.
او هم جلو آمد و با چهره‌ای شکفته و پر از خنده‌های تمسخربار گفت:
-‌ باز هم که دختر زرزروی فرخنده‌خانم گریه می‌کند! این بار دیگر چه شده فروغ! چرا این عادت تو ترک نمی‌شود؟!
با حرص غریدم:
-‌ کجا بودی؟ از صبح در انتظارت مردم! مگر قرار نبود زود بیایی؟ الان چه وقت آمدن است؟!
خنده‌ای از ته دل سر کشید و به صورت اشک‌آلودم زل زد و گفت:
-‌ باور کن فروغ خیال کردم خسته راه هستی و نیاز بیشتری به استراحت داری برای همین چند تا کارم را انجام دادم که کمی طول کشید و دیر آمدم. حالا که اینجا هستم چرا گریه می‌کنی؟!
کلید را در چرخاندم و گفتم:
-‌ مرا کشتی و آمدی!
خندید و دستم را گرفت و مانع از باز کردن در شد و گفت:
-‌ نمی‌خواهد خانه برویم. هوا خوب است. بیا به پارک برویم و شام را هم بیرون بخوریم تا تلافی کارم دربیاید.
 
موضوع نویسنده

ژولیت

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
983
6,470
مدال‌ها
2
از باز کردن در به صرافت افتادم و نگاهم به چشمان قهوه‌ای و پر جذبه‌اش ماند، در انتظار جواب به من زل زد و گفت:
-‌ خب؟! برویم؟
سری به علامت تایید تکان دادم، اشاره کرد راه بیافتم و خودش کنار من قدم برداشت و گفت:
-‌ کی رسیدی؟
-‌ ساعت سه صبح جلوی در خانه بودم.
از کوچه که بیرون آمدیم، ماشین کادیلاک آبی روشنش را دیدم و جا خوردم. نگاهی به من کرد و گفت:
-‌ خاطرت هست با آن چه روزهایی داشتیم.
با تحیر گفتم:
-‌ این ماشین دست تو بود؟ خیال می‌کردم آن را دزد برده‌است.
خندید و کلید را در آن چرخاند و در را برایم باز کرد و گفت:
-‌ وقتی آن را بردم به همین شکل نبود. کلی داغان شده بود و جای فرورفتگی داشت. نمی‌دانم این زبان‌بسته را بعد از آن اتفاق تیر خوردن من، چطور به خانه آورده‌بودند.
خنده‌ای به لب راندم و سوار شدم و گفتم:
-‌ کار آن‌ها نبود، کار من بود! در آن‌ چند وقتی که در فرحزاد بودیم به اصرار احمدآقای خدابیامرز رانندگی یاد می‌گرفتم و چندباری به درخت و دیوار کوبیدم.
با تحیر مرا نگریست و خندید و گفت:
-‌ پس کار تو بوده! ماشین مثل عروسکم را حسابی داغان کرده‌بودی.
-‌ اما کِی به سراغ آن رفتی؟ یکبار که با عمورحیم برای سالگرد تو به آنجا رفتیم فقط ماشین نبود، عمورحیم می‌گفت نتوانستند در کلاه‌فرنگی را باز کنند برای همین بود که ماشین را برده‌اند.
-‌ سالگرد؟
من‌من‌کنان گفتم:
-‌ خیال می‌کردیم تو مرده‌ای، در بهشت زهرا برایت سنگ قبر خریده بودیم هر سال به آنجا می‌رفتیم.
خنده‌ای از ته دل کرد و گفت:
-‌ چه یاران وفاداری داشتم.
-‌ چرا در باغ فرحزاد نماندی حمید؟ چرا با عمورضا آنجا نرفتید تا شما را پیدا کنیم.
-‌ حال پدرم که معلوم بود که چرا به آنجا نرفتیم، چون نمی‌خواست شما بدانید ما زنده‌ایم، بعد از آن قضایا هم من دیگر دل دیدن آنجا را نداشتم فروغ! خاطرات تلخ آنجا عذابم می‌داد و دیدنش هی دلم را مقابل عقل می‌گذاشت. می‌دانستم اگر به آنجا بروم رنج از دست دادن تو مرا ذره‌ذره می‌کشد.
-‌ پس من چطور شش ماه در آنجا طاقت‌آوردم حمید؟ چطور فراقت را تحمل کردم و نمردم درحالی‌که خاطراتت هر روز جلوی چشمم بود و کلاه فرنگی بوی تو را می‌داد.
سگرمه در هم گره زد و گفت:
-‌ دیگر آن‌ روزها گذشتند فروغ! خواهش می‌کنم فراموشش کن. مهم این است که ما باز هم همدیگر را پیدا کردیم.
لب فروبستم درحالی که تلخی گذشته‌ها هنوز هم طعمش بیش از شیرینی وصال بود. به پارک شهر رسیدیم. از ماشین پیاده شدیم هوای خنک تابستانی حالم را خوش کرد. حمید از صندوق عقب ماشین گلیمی بیرون آورد و با دو غذایی که از سر راه گرفته‌بودیم، گوشه‌ای دنج زیر درخت بیدی نشستیم.
 
موضوع نویسنده

ژولیت

سطح
0
 
کاربر فعال انجمن
فعال انجمن
کاربر رمان‌بوک
Jun
983
6,470
مدال‌ها
2
سر چرخاندم و به خانواده‌هایی که در پارک نشسته و سرگرم گفتگو و تفریح بودند، نگریستم. تهران خیلی به شهر جنگ‌زده نمی‌ماند و آرامشش زمین تا آسمان از دنیای جنگ فاصله داشت. حمید گفت:
-‌ می‌بینی فروغ! مردم از صدقه سر رزمنده‌های ما چه آرامشی دارند.
نفسم را بیرون دادم و گفتم:
-‌ یعنی یک روز می‌رسد که همه‌جای این کشور به آرامش برسد و این جنگ تمام شود؟
-‌ انشاءلله!
غذایم را مقابلم گذاشت، بوی کباب اشتها برانگیز بود. خطاب به من گفت:
-‌ شروع کن و لذت ببر! زندگی نه در فرداست نه در دیروز، زندگی همین امروز است که باید قدرش را بدانیم. نباید انقدر به فکر گذشته و آینده باشی و هی غصه بخوری.
خندیدم و گفتم:
-‌ تو نمی‌گذاری حمید! تو و کارهایت مدام مرا در استرس آینده و حسرت گذشته اسیر کرده‌است.
زهرخندی به لب راند و گفت:
-‌ چه کنم فروغ؟! از گناه کم‌کاری من که بگذری این‌ها همه تقدیر ما بود.
لقمه‌ای برایم از غذای خودش گرفت و مقابل صورتم گرفت و گفت:
-‌ دعا کن از بعد از این به خیر باشد. جنگ تمام شود و ما هم به آرامش برسیم.
با تردید لقمه‌اش را گرفتم و گفتم:
-‌ جنگ!جنگ! جنگ! تا کی؟ هر زمان که به تو رسیدم جنگ بود! این جنگ هیچ‌گاه تمام نمی‌شود.
لقمه‌اش را در دهان گذاشت و به صورتم نگریست. با دلی پر آشوب نگاهش کردم. اشاره کرد لقمه‌ام را بخورم. با اکراه گازی به آن زدم و او بعد از قورت دادن لقمه‌اش گفت:
-‌ گفتم که الان را دریاب! بعد از آن هم خدا بزرگ است.
نگاهم را به چهره‌اش دوختم، این حمید امروز دیگر آن حمید گذشته‌ها نبود. دیگر در چشمانش مثل آن روزها برق عشق نمی‌درخشید. آن شوق و ذوق را برای رسیدن نداشت، بیش از آنکه حواسش به من باشد حواسش جای دیگری بود. شاید در قلبش به جای من، شوق رسیدن به خدا پر شده‌بود.
بغض راه گلویم را بست و به زور لقمه‌ام را قورت دادم. نگاه به من کرد و گفت:
-‌ چرا نمی‌خوری؟ خوشت نیامده؟
سری به علامت نفی تکان دادم و گفتم:
-‌ حمید... .
در انتظار ادامه‌ی حرفم به من زل زد، با کلی شرم و حیا و این پا و آن پا کردن و گونه‌های گلگون گفتم:
-‌ کی قرار است مرا به خانه‌ات ببری؟
لقمه‌اش را جویده‌نجویده قورت داد و گفت:
-‌ حالا زود است فروغ، من خیلی برنامه‌ها دارم.
 
بالا پایین