جدیدترین‌ها

خوش آمدید

با ثبت نام ، شما می توانید با سایر اعضای انجمن ما در مورد بحث کنید و همچنین تبادل نظر داشته‌باشید.

اکنون ثبت‌نام کنید!
  • هر گونه تشویق و ترغیب اعضا به متشنج کردن انجمن و اطلاع ندادن، بدون تذکر = حذف نام کاربری
  • از کاربران خواستاریم زین پس، از فرستادن هر گونه فایل با حجم بیش از 10MB خودداری کرده و در صورتی که فایل‌هایی بیش از این حجم را قبلا ارسال کرده‌اند حذف کنند.
  • بانوان انجمن رمان بوک قادر به شرکت در گروه گسترده نقد رمان بوک در تلگرام هستند. در صورت عضویت و حضور فعال در نمایه معاونت @MHP اعلام کرده تا امتیازی که در نظر گرفته شده اعمال شود. https://t.me/iromanbook

آموزشی ۲۵ قانون داستان معمایی

اطلاعات موضوع

درباره موضوع به تاریخ, موضوعی در دسته آموزش نقد توسط Tara Motlagh با نام ۲۵ قانون داستان معمایی ایجاد شده است. این موضوع تا کنون 205 بازدید, 48 پاسخ و 1 بار واکنش داشته است
نام دسته آموزش نقد
نام موضوع ۲۵ قانون داستان معمایی
نویسنده موضوع Tara Motlagh
تاریخ شروع
پاسخ‌ها
بازدیدها
اولین پسند نوشته
آخرین ارسال توسط Tara Motlagh
موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
۱۱. قاتل نباید خل و چل باشد. قاتل، قاتل نیست مگر اینکه طبق نص قانون مرتکب قتل شود.

موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
۱۲. گفته شده و می‌شود که در نوشتن داستان معمایی خبری از کمال و بی‌نقصی نیست. چرا؟ به دو دلیل، یکی را که پیشتر گفتم (همان قضیه ذهن کامل)، دلیل دوم به رویکرد خواننده برمی‌گردد. خواننده‌ها از همه نوع افرادی هستند و همه نوع فرهنگی دارند.

موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
کسی که دیوانه معما باشد، خودش را در مسابقه با نویسنده می‌بیند، اگر او بتواند پایان را حدس بزند برنده است حتی اگر نتواند بطور منطقی حدس خود را ثابت کند. این روحیه تقریبا در همه خوانندگان وجود دارد، اما خواننده‌ای که شیفته بازی حدس زدن باشد، چیزی جز حدس زدن برایش مهم نیست.

موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
از طرفی خوانند‌ه‌ای هم هست که به خشونت، خون، سادیسم و عنصر مرگ علاقه دارد. این حس نیز تقریبا در همه خوانندگان وجود دارد و برای چنین خواننده‌ای معما اصلا مهم نیست، حال هر چقدر هم دقیق طرح‌ریزی شده باشد. نوع سوم آن خوانندگانی هستند که نگران شخصیت‌ها می‌شوند.

موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
این خواننده خیلی کاری به گره‌گشایی ندارد، چیزی که برایش مهم است سقط شدن قهرمان زن بر اثر افتادن در پلکان است. خواننده چهارمی هم هست که خواننده باسواد ادبیات است و ادبیات معمایی را دنبال می‌کند چون تقریبا تنها نوع ادبیات است که پایش را اندازه گلیمش دراز می‌کند. این خواننده شیفته شخصیت‌پردازی، روایت، سبک، پیچ داستانی و تمام صناعت‌های ادبی است تا گره‌گشایی و توضیح نهایی.

موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
نویسنده داستان معمایی نمی‌تواند همه این خوانندگان را راضی کند. اگر بخواهد چنین کند باید اضداد را کنار هم جمع کند که شدنی نیست. من خودم به عنوان خواننده سعی می‌کنم هرگز پایان کار را حدس نزنم. برایم رقابت بین خواننده و نویسنده مهم نیست. راستش به نظر من این رقابت، سرگرمی ذهن‌های دون و پست است.

موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
۱۳. همانطور که در بالا اشاره شد، همه انواع داستان‌ها درگیر نوعی تعلیق هستند. آشنایی خواننده با اصول ادبیات معمایی به نوعی دوگانگی منجر می‌شود: اینکه هم نمی‌داند چه کسی پشت در پنهان شده و هم اینکه از طرفی می‌داند اگر مثلا شخصیت زن اصلی را کلودت کولبرت بازی کند، هیچ خطری تهدیدش نمی‌کند چون کلودت کولبرت است.

موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
چطور می‌شود خواننده یا بیننده را با وجود آگاهی از خطر، ناآرام ساخت؟ راه‌حل‌ها بسیار هستند اما من دو تا را بیان می‌کنم. هوش و احساس در دو سطح عمل می‌کنند. واکنش احساسی به تصویر یا متن ربطی به دانش و منطق ندارد. عنصر ابتدایی ترس همیشه در سطحی‌ترین سطح تفکر است. این درحالی است که خطر، موجب برانگیخته شدن ترس می‌شود و نمی‌گذارد خواننده راحت فکر کند!

موضوع نویسنده

Tara Motlagh

سطح
6

مدیر تالار نقد
پرسنل مدیریت
مدیر تالار نقد
منتقد کتاب انجمن
مخاطب رمان برتر
نویسنده ادبی انجمن
نویسنده انجمن
عضو تیم تعیین سطح کتاب
Dec
7,505
44,366
مدال‌ها
7
نکته دیگر این است که در ادبیات یا فیلمی که خیلی درهم تنیده باشد، همیشه به جز توجه می‌شود تا کل. صحنه‌ای که در برابر چشم است ذهن بیننده را درگیر می‌کند و نمی‌گذارد آن را به بخش‌های دیگر ربط دهد. برای همین در لحظه خواننده یا بیننده نگران شخصیت‌هاست اما وقتی کتاب یا فیلم تمام می‌شود، خواننده یا بیننده می‌تواند به کل داستان فکر کند.

بالا پایین